Opleiding Opleiding Psychologie specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Psychologie specialist

Psychologie is de wetenschap van ons bewustzijn, de manier waarop wij dingen waarnemen en ondergaan. Als therapeut geeft de kennis van psychologie je de mogelijkheid om je blik op iemands problemen te verbreden en hem daardoor beter te kunnen behandelen. Mensen raken tijdens hun leven geconditioneerd, maar als therapeut kun je iemand ook leren wat men aan problemen en onbegrip kan doen. Belangrijk is daarbij een goede en vertrouwde relatie tussen de cliënt en de therapeut. Hoe een cliënt in onze snel veranderende wereld staat is ook afhankelijk van iemands leeftijd: een kind zal de dingen anders ervaren dan een bejaarde.


Dagelijkse beslommeringen kleuren onze emoties en soms is het moeilijk om het positieve van een situatie in te zien. Wie er op voorhand vanuit gaat dat dingen op een bepaalde manier zullen verlopen, werkt er onbewust aan mee dat dit ook zo gebeurt. De psychologie van alledag raakt de mens op elk moment en inzicht kan hen daarbij helpen. Niet door de zielenroerselen van anderen te analyseren, maar juist door de blik op de eigen emoties te richten. Dit inzicht verschaffen is een belangrijke taak van de psychologisch werkende therapeut, wiens kennis zowel op de westerse als op de oosterse psychologie gebaseerd kan zijn.

Binnen de verschillende vormen van psychologie worden ook hypnose, bio-energetica, Ericksoniaanse therapie en Transactionele analyse toegepast. Niet alleen psychische klachten, maar ook de daardoor veroorzaakte lichamelijke bezwaren kunnen er op een positieve wijze mee behandeld worden. De mogelijkheden die de verschillende vormen van hypnose bieden zijn verrassend uitgebreid. Het toepassen van deze technieken biedt niet alleen de mogelijkheid om cliënten met succes te behandelen, maar ook om jezelf als therapeut psychisch en psychologisch te ontwikkelen. Kennis van de psychologie verschaft mensen niet alleen meer levensgeluk, maar ook de mogelijkheden om dat geluk verder uit te bouwen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
De grondbeginselen van de hedendaagse westerse en oosterse psychologie, de verschillende aspecten en mogelijkheden van de therapeutische relatie en het in harmonie kunnen uitvoeren van je praktijk, het hervinden van geluk, rust en vrede, het omgaan met lastige situaties, stress, pijn en verslavingen, de verschillende hypnosetechnieken, zelfbeheersing en zelfexpressie almede het beïnvloeden van negatieve processen en gewoonten.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Hypnotherapie
Medische Basiskennis hbo
Praktische psychologie
Psychologie

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3700 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5384

ECTS PUNTEN

26 ECTS

De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Psychologie specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.