Opleiding Opleiding Massage- en Ontspanning specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Massage- en Ontspanning specialist

Weinig mensen zullen er bezwaar tegen hebben om een massage te ondergaan. In veel gevallen zorgt het ervoor dat je spieren en gewrichten minder problemen opleveren en daarnaast is een massage ook heel ontspannend. Massage is dan ook een van de weinige therapeutische methoden die ook heel 'lekker' kunnen zijn. En al lijkt het soms erg gemakkelijk, een goede massage vraagt wel degelijk om een diepgaande opleiding. In deze opleiding krijg je verschillende massagemethoden aangereikt en kun je deze zelf oefenen. Ook ontvang je bij het lesmateriaal een instructie-dvd waarop je een groot aantal massagehandgrepen toegepast ziet worden.


Massage vraagt ook om een bepaalde houding van jezelf naar de patiënt. Zowel je lichaam als je geest moeten in een conditie verkeren die je in staat stelt op een goede en eerlijke manier te communiceren via het lichaam van de patiënt. Hierop wordt uitgebreid ingegaan en tevens leer je hoe je jezelf kunt ontspannen. Het ontspannen van patiënten met behulp van een aantal technieken, waaronder autogene training, ademhalingsoefeningen, meditatie, affirmatie en yoga vormt eveneens een onderdeel van deze opleiding. Uiteraard krijg je bij deze opleiding ook een regulier-medische vorming via de module Medische Basiskennis Hbo, zodat je in staat bent om ziekten op een verantwoorde manier te onderkennen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
De uitgebreide mogelijkheden die verschillende massagevormen bieden bij specifieke klachten, maar ook het belang van hoe je tegenover je patiënt staat. Daarnaast wordt aandacht besteed aan meditatie en verschillende ontspanningstechnieken. Bij de cursus hoort een instructie-dvd waarin een groot aantal massagetechnieken in de praktijk wordt getoond.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Massagetechnieken
Medische Basiskennis hbo
Ontspanningscoaching

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 2880 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5382

ECTS PUNTEN

19.5 ECTS

 


De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Massage- en Ontspanning specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.