SORAG Nieuwsbrief dinsdag 1 oktober 2021
SORAG
SORAG SORAG SORAG SORAG SORAG

Werken aan je toekomst als therapeut doe je natuurlijk met een schriftelijke thuisstudie van SORAG Opleidingen en Cursussen


Onze opleidingen Contact

DEZE MAAND VIERT SORAG HAAR 33 JARIG JUBILEUM

33jaar

Voor de mensen die hier nog niet van op de hoogte waren: in oktober 2021 is het precies 33 jaar geleden dat mijn vader Frits Groenestijn de S.O.R.A.G. (afkorting voor Schriftelijke Opleidingen Risico Arme Geneeswijzen) heeft opgericht. Het was aanvankelijk een eenmanszaak die voortkwam uit het feit dat de cursisten van een groot landelijk werkend opleidingsinstituut, waarvoor hij indertijd als docent werkte, vroegen om vervolgcursussen. Het betreffende opleidingsinstituut had echter geen interesse om een vervolgcursus op het gebied van de alternatieve geneeswijzen uit te geven. Eigenwijs als Frits was besloot hij zelf een schriftelijk opleidingsinstituut op te richten. Hij schreef zelf zijn lessen, drukte ze de eerste tijd zelf in de drukkerij van een vriend, zorgde voor de maandelijkse verzending en schreef na enige tijd een computerprogramma om de gegevens en de vorderingen van zijn cursisten vast te leggen.

Van S.O.R.A.G. naar SORAG-Akademie
Zo'n 25 jaar geleden overleed een collega van Frits, die een bloeiende opleiding had opgebouwd op het gebied van Oosterse geneeswijzen. Dat betekende meteen het einde van die opleiding, omdat de erfgenamen van de oprichter ieder hun deel opeisten. Frits Groenestijn realiseerde zich dat hem dat ook zou kunnen overkomen en zette de eenmanszaak om in een coöperatie, een vereniging die eigendom is van zichzelf, geen aandeelhouders heeft en dus ook geen winst hoeft uit te keren. Daarmee was het voortbestaan van het inmiddels tot SORAG-Akademie omgedoopte opleidingsinstituut gewaarborgd, evenals de belangen van de docenten, de medewerkers èn de cursisten.

Mijn vader Frits was tot vlak voor zijn overlijden (8 oktober 2019) nog steeds nauw bij de SORAG-Akademie betrokken. Ik, zijn oudste zoon, maak al sinds september 2000 deel uit van het team en heb na de nodige jaren ervaring opgedaan te hebben in 2015 de volledige leiding van mijn vader overgenomen. Ik stuur de medewerkers en docenten aan en heb de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een nieuwe website, automatisering, efficiency, kwaliteit en betaalbaarheid van het onderwijs en vooral de klantvriendelijkheid.

Van SORAG-Akademie naar SORAG Opleidingen en Cursussen
Na jaren de kleur blauw gebruikt te hebben in al onze uitingen werd de tijd om de inmiddels wat oubollige huisstijl te vervangen door een nieuwe wat frissere paarse huisstijl. Wij kozen in 2017 voor paars omdat dit niet alleen een frisse kleur is, maar ook omdat deze onder andere staat voor de kleur van wijsheid, kracht, spiritualiteit en ambitie. Allemaal dingen die heel goed aansluiten bij de drive en het gevoel van de SORAG.

Na de verhuizing in 2015 van het kantoor naar het Limburgse Elsloo, wat op zich ook al een hele vernieuwing was, zijn we ook begonnen aan het bouwen van een nieuwe website. Ook wilden wij onze service, efficiency, kwaliteit en betaalbaarheid van het onderwijs verbeteren, vooral om de klantvriendelijkheid nog verder te kunnen uitbreiden. Omdat wij, het bestuur van de SORAG-Akademie, toen de website bijna klaar was het er over eens waren dat ook de naam van het instituut aan vernieuwing toe was hebben wij de hoofden bij elkaar gestoken. Vanwege de al 33 jaar bestaande goede naamsbekendheid van de SORAG wilden we deze naam wel voor een deel behouden en hebben we besloten onze naam, die officieel nog steeds als Coöperatie SORAG-Akademie U.A. geregistreerd staat, om te dopen in een naam die ook meer ‘van deze tijd' is.

Zo is in het begin van 2018 de naam SORAG Opleidingen en cursussen geboren. Een nieuwe naam die ons huidige aanbod aan opleidingen en cursussen beter dekt. In de afgelopen, 33 jaar heeft de Coöperatie SORAG-Akademie, zoals je hebt kunnen lezen, een hele evolutie doorgemaakt. Een evolutie die bedoeld was en nog steeds is om jou als cursist van SORAG Opleidingen en Cursussen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en er voor te zorgen dat je tevreden op je studie terug kunt kijken en met de verworven kennis vele mensen zult mogen helpen.

Maurice Groenestijn
Directeur SORAG Opleidingen en Cursussen


lesgeld

DE HELE MAAND OKTOBER
25 TOT 45% JUBILEUMKORTING

Deze maand viert SORAG haar
33 jarig Jubileum (1988-2021)


Om dit heugelijke feit met jou te vieren ontvang je tijdens de gehele maand oktober bij inschrijving voor een cursus of opleiding 25 tot 45 % jubileumkorting op het lesgeld.

- De jubileumkorting op alle losse cursussen met een studieduur vanaf 3 tot en met 11 maanden is maar liefst 25 tot 35%.

- De jubileumkorting op alle losse cursussen met een studieduur vanaf 12 tot en met 24 maanden is maar liefst 35 tot 45%.

- De jubileumkorting op alle SORAG-Specialisten opleidingen is maar liefst 25%.

- De jubileumkorting op alle Cursusvoordeelpakketten is maar liefst 25%.

Bekijk het opleidingen overzicht om te zien welke jubileumkorting er van toepassing is op de studie van jouw keuze.

Bekijk ons volledige opleidingen overzicht

Deze korting is geldig van 1 tot en met  31 oktober 2021
* De enige actievoorwaarde is dat je uiterlijk 1 januari 2021 met de studie dient te starten.


GRATIS ONLINE CURSUS "Voeding voor kind en aanstaande moeder"

ONLINE-CURSUSIedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus "Voeding voor kind en aanstaande moeder" downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Voedingsleer hbo Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.

Download de gratis online cursus van deze maand
Bekijk de de informatiepagina van deze cursus

WEET JIJ HET ANTWOORD OP DE QUIZ VAN DEZE MAAND??

Elke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ter waarde van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van de maand oktober is: 

Werken de hersenen van linkshandigen anders dan die van rechtshandigen?

Klik hier voor deelname aan de quiz

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van:

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 085-7430261
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl