NIEUWSBRIEF 15 januari 2019

 

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram

Studeren doe je natuurlijk ook in het nieuwe jaar met een thuisstudie van de SORAGOnze opleidingen

Waarom juist studeren bij SORAG?

Contact gegevens

- Ben jij 2019 goed gestart en begonnen aan een nieuwe uitdaging?
- BTW hoger, maar het lesgeld bij de SORAG blijft vrijgesteld
- Gratis online cursus van de maand
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

BEN JIJ 2019 GOED GESTART EN BEGONNEN AAN EEN NIEUWE UITDAGING?

fotoStart 2019 goed en begin aan een nieuwe uitdaging. Een nieuwe uitdaging in de vorm van een studie bij de SORAG. Jij kunt je namelijk nog 16 dagen met maar liefst 35 tot 45% nieuwjaarskorting op het lesgeld inschrijven voor een opleiding of cursus naar keuze.

Met deze kortingsactie kun jij je met 45% nieuwjaarskorting inschrijven voor de opleiding Kruidengeneeskunde of bijvoorbeeld Gewichtscoaching, maar ook Medische Basiskennis Honden en Katten. Je betaalt met deze nieuwjaarskorting voor deze opleidingen bij betaling ineens geen € 720,00 maar slechts € 396,00. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 68,00 maar slechts € 37,40 per les per maand.

Daag jezelf uit en wacht niet te lang met inschrijven. Je kunt per direct, maar je kunt ook op een later moment met je studie starten. De uiterlijke startdatum die voor deze actiekorting van toepassing is 1 april 2019. Wil je een opleiding starten waar modules in opgenomen zijn die je reeds afgerond en in huis hebt dan ontvang je natuurlijk automatisch een vrijstelling voor deze onderdelen.

Bekijk het volledige opleidingenoverzicht om te zien wat de korting op de opleiding of cursus van jouw keuze is.

Deze korting is van toepassing op alle opleidingen en cursussen en is geldig tot en met 31 januari 2019.

Voor meer informatie of een studieadvies kun je tijdens kantooruren bellen met 077-3076600 of een e-mail sturen naar secretariaat@sorag.nl. Onze kantooruren zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.45 tot 16.30.


BTW HOGER, MAAR HET LESGELD BIJ SORAG BLIJFT VRIJGESTELD

De laatste weken is er nogal wat onrust ontstaan over de verhoging van de BTW van 6 naar 9 procent. Het is goed om te weten dat het lesgeld van SORAG Opleidingen en Cursussen is vrijgesteld van BTW, dus studeren wordt bij ons niet duurder. Dat komt omdat onze opleidingen en cursussen door het CRKBO zijn aangemerkt als beroepsopleidingen en daardoor over het lesgeld en de examenkosten geen BTW hoeft te worden berekend. Studeren bij de SORAG wordt daardoor niet duurder en blijven voor jou dus betaalbaar. Daarnaast kun je de studiekosten ook in 2019 grotendeels voor de Inkomstenbelasting aftrekken. Meer daarover kun je lezen op onze website.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Psychologische trucs voor alledag"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Psychologische trucs voor alledag downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Psychologie. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.


ONZE MAANDELIJKSE QUIZ

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Alle voedingsmiddelen dienen te bestaan uit een bepaalde ideale verhouding tussen belangrijke voedingsstoffen. Welke voedingsstoffen bedoelen wij hier?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Pollen van hazelaars en elzen geven nu al hooikoortsklachten
Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door de pollen van hazelaars en elzen, melden onder andere De Natuurkalender, het Leids Universitair Medisch Centrum en de Wageningen University. De voorlente wordt steeds duidelijker zichtbaar. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. De hazelaar kwam al in december op grote schaal in bloei, waardoor de piek van de eerste bloeiwaarnemingen waarschijnlijk op 31 december is komen te liggen. Vijftig jaar geleden was dat gemiddeld 15 februari (1940 tot en met 1968).

December was met een gemiddelde temperatuur van 6,1 graden in De Bilt een zeer zachte maand en januari is ook buitengewoon zacht begonnen. De gemiddelde temperatuur lag de eerste tien dagen bijna drie graden boven het gemiddelde.
Bron: Trouw, Parool en ANP

Relatie psychologische stress en metabool syndroom beter onderzocht
Bij het metabool syndroom is er sprake van ten minste drie van de vijf volgende kenmerken: centrale obesitas, verhoogde nuchtere bloedsuikerspiegels, een verhoogde bloeddruk, verhoogde lipidenwaarden van het bloed en lage HDL-cholesterol niveaus. Psychische stress en een te zware geestelijke belasting verergeren het metabool syndroom. In het tijdschrift Psychoneuroimmunology beschrijven gedragswetenschappers hoe zij deze relatie hebben onderzocht onder een groep van 3870 Afro-Amerikanen (Cardel et al. 2018).

Vooral stress als gevolg van belangrijke levensgebeurtenissen, zoals een echtscheiding, een verhuizing of het overlijden van een dierbare, bleek gerelateerd te zijn aan de ernst van het metabool syndroom. Ook als mensen een gezonde leefstijl aanhielden, zoals veel bewegen, een laag alcoholgebruik, gezonde voeding en niet roken, bleven deze klachten bestaan. Opvallend is dat de ernst van het metabool syndroom bij mannen al toenam bij middelmatige stressniveaus en bij vrouwen vooral bij een hoog stressniveau. Uit deze studie blijkt het belang van het verminderen van stress en het verbeteren van stresshantering in het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Bron: OrthoFyto

Acupunctuur en koffie gaan niet goed samen
Zelfs een lage dosis cafeïne blokkeert de pijnverlichtende werking van acupunctuur, zo blijkt uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports. Een lage dosis cafeïne zou interfereren met pijnverlichting bij zowel acute als chronische pijn. De pijnstillende werking van acupunctuur komt tot stand door een sterke toename van extracellulair adenosine bij het aangeprikte acupunctuurpunt en de daaropvolgende activatie van adenosine A1-receptoren. Cafeïne is een sterke antagonist van juist deze adenosine-receptor. Twaalf uur na het drinken van één kopje koffie is er nog steeds een meetbaar resterende hoeveelheid cafeïne in het lichaam aanwezig. Een koffiedrinker heeft daarom als hij een acupunctuurbehandeling ondergaat vrijwel altijd nog wat cafeïne in zijn lichaam.

De onderzoekers interpreteren de resultaten van hun studie zodanig, dat zelfs een kleine hoeveelheid cafeïne in het lichaam, enkele uren na het drinken van een kopje koffie, de werkzaamheid van acupunctuur potentieel zou kunnen verminderen. Ze suggereren dat voor sommige mensen de werkzaamheid van acupunctuur voor verlichting van pijn versterkt zou kunnen worden, als zij zich onthouden van regelmatige consumptie van koffie. Klinische studies zijn echter nodig om dit te bevestigen, en om te kijken hoe lang mensen zouden moeten stoppen met inname van cafeïne ter verbetering van de werking van acupunctuur (Fujita, Feng, & Takano, 2017).
Bron: Scientific Reports

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram