NIEUWSBRIEF 1 maart 2019

 

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram

Studeren waar en wanneer jij dat wil doe je met een thuisstudie van de SORAGOnze opleidingen

Waarom juist studeren bij SORAG?

Contact gegevens

- De hele maand maart 25 tot 50% voorjaarskorting op het lesgeld!!
- Gratis online cursus van de maand: Ontspannen sporten
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort


DE HELE MAAND MAART 25 TOT 50% VOORJAARSKORTING OP HET LESGELD!!

foto Met het voorjaar in het vooruitzicht bieden wij je gedurende de hele maand maart de mogelijkheid je in te schrijven met een voorjaarskorting van 25 tot 50% op het lesgeld van al onze opleidingen en cursussen.

Met deze kortingsactie kun jij je bijvoorbeeld met 50% voorjaarskorting inschrijven voor de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie. Je betaald met deze voorjaarskorting voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 480,00 maar slechts € 240,00. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 68,00 maar slechts € 34,00 per les per maand.

Naast onze voorjaarskorting bieden wij je de hele maand maart de mogelijkheid je met een extra kortingactie van 50% in te schrijven voor een van onze cursussen op het gebied van de kinder- en/of pubercoaching.

Deze extra kortingsactie is van toepassing op de cursussen:
- Kindercoaching
- Pubercoaching
- Jeugdcoaching Sociale Media

Bekijk het opleidingen overzicht om te zien welke voorjaarskorting er van toepassing is op de studie van jouw keuze.

Wacht niet te lang met inschrijven, want deze aanbiedingen gelden van 1 tot en met 31 maart 2019! Je dient om van deze actiekorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden (uiterlijk 1 juni 2019) na datum van inschrijving met de studie te starten. Starten per direct, per 1 april of per 1 mei kan natuurlijk ook.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Ontspannen sporten"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Ontspannen sporten downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Ontspanningscoaching. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.ONZE MAANDELIJKSE QUIZ

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Leidt het toepassen van ontspanningstechnieken tot een betere bewustwording van onze manier van leven?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Chronische stress op jonge leeftijd is ongezond
Chronische stress op kinderleeftijd kan later leiden tot gezondheidsklachten zoals depressie, longziekten, hart- en vaatziekten en overgewicht, zo blijkt uit literatuuronderzoek van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de Universiteit Maastricht. Chronische stress tijdens het opgroeien kan schade veroorzaken aan hersenen en andere organen. Op volwassen leeftijd geeft het een verhoogde kans op psychische en lichamelijke ziekten en ongezond gedrag. Ook het gebruik van digitale en sociale media is een ontwikkeling die kan bijdragen aan langdurige stress. Kinderen staan voor meer keuzen en voelen onderlinge competitiedrang en de drang om zich te profileren. Daarnaast hebben deze kinderen last van prestatiedruk.

Stress hoort bij het leven en kan positief zijn. Kinderen moeten dan ook niet tegen alle vormen van stress worden beschermd, aldus de onderzoekers. Zij hebben uitdagingen nodig om zich te ontwikkelen. Een veilige gehechtheidrelatie tussen kind, ouders en andere volwassenen kan voorkomen dat stress uitmondt in chronische stress. Caroline Vink, beleidsadviseur bij het Nederlands Jeugdinstituut: 'Het NCJ-onderzoek biedt inzichten waar professionals rekening mee moeten houden. Stress is niet slecht, maar een onmisbare factor om je gezond te kunnen ontwikkelen. Een veilige en zorgzame omgeving biedt meestal voldoende tegenwicht aan chronische stress.'
Bron: Nederlands Centrum Jeugdgezondheid

Hoogopgeleiden hebben minder vaak overgewicht
Bij zowel mannen als vrouwen hebben relatief meer laagopgeleide dan hoogopgeleide personen  overgewicht. Van de laagopgeleide 25- tot 45-jarige vrouwen heeft 59,7% overgewicht. Dat is meer dan twee keer zoveel als bij hoogopgeleide vrouwen in diezelfde leeftijdscategorie (28,4%). Bij mannen in alle leeftijdscategorieën en bij vrouwen van 25 tot 45 jaar komt overgewicht vaker voor bij middelbaar opgeleiden dan bij hoogopgeleiden. Bij vrouwen komt overgewicht vaker voor bij laagopgeleiden dan bij middelbaar opgeleiden in alle leeftijdscategorieën.
Bron: RIVM

Bijna 16% van de werknemers ervaart burn-outklachten en werkstress
In 2017 bleek 14,9% van de mannelijke werknemers en 17,1% van de vrouwelijke werknemers enkele keren per maand of vaker burn-outklachten te ervaren. Slechts een fractie van de werknemers met burn-outklachten ontwikkelt ook daadwerkelijk een burn-out. De gevoelens van vermoeidheid en uitputting zijn gemeten aan de hand van vijf items waaronder emotionele uitputting, leeg voelen en vermoeidheid. Dit blijkt uit zelfrapportage van werknemers in de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden ( NEA ) onder werknemers. Meer vrouwelijke werknemers ervaren burn-outklachten. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. Burn-outklachten komen het meest voor in het onderwijs (22,1%) en in de zorg (17,9%) en het minst in de landbouw (10,8%) en recreatie (13,3%).

In hetzelfde jaar gaf ruim 37,1% van de werknemers aan dat werkstress de belangrijkste oorzaak is het werkgerelateerde verzuim. Dit blijkt uit zelfrapportage van werknemers in de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden. Werkstress is uiteraard niet hetzelfde als burn-out of overspannenheid, maar er zijn wel overeenkomsten. Verschijnselen van werkstress zijn bijvoorbeeld ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit.
Bron: RIVM

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram