NIEUWSBRIEF 1 mei 2018  

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Werken aan een toekomst als therapeut doe je met een opleiding van de SORAG

- Speciale vakantiegeldkorting
- De nieuwe SORAG website

- Meer over: Traumacoaching
- Gratis online cursus "Basisprincipes van de kruidengeneeskunde"
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

SPECIALE VAKANTIEGELDKORTING

fotoTijdens de gehele maand mei ontvang je bij inschrijving voor een cursus of opleiding 40 tot 50 % korting op het lesgeld.

Zo ontvang je op alle losse cursussen is een vakantiegeldkorting van maar liefst 50% van toepassing

Op alle specialisten opleidingen is een vakantiegeldkorting van maar liefst 45% van toepassing

Op alle Cursusvoordeelpakketten is een vakantiegeldkorting van maar liefst 40% van toepassing

Met deze vakantiegeldkorting bedraagt het lesgeld bij de inschrijving voor een cursus met een studieduur van 12 maanden zoals bijvoorbeeld de cursus Orthomoleculaire Voedingsleer bij betaling ineens geen € 720,00 maar slechts € 360,00. Wil je per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld geen € 67,50 slechts € 33,75 per maand.

Kies je ervoor om je voor een opleiding met een studieduur van 26 maanden in te schrijven dan bedraagt het lesgeld voor bijvoorbeeld de Opleiding tot SORAG-Kruiden- en Voeding Specialist bij betaling ineens geen € 2444,00 maar slechts € 1344,20. Wil je per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld geen € 99,00 slechts € 54,50 per maand.

Kies je ervoor om je voor een Cursusvoordeelpakket met een studieduur van 12 maanden zoals het voordeelpakket Voeding- en Kruidengeneeskunde in te schrijven, dan bedraagt het lesgeld bij betaling ineens geen € 1200,00 maar slechts € 720,20. Wil je het lesgeld per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld iedere maand slechts € 64,50 in plaats van € 107,50.

De actievoorwaarden van deze speciale vakantiegeldkorting zijn dat je uiterlijk 3 maanden na datum van inschrijving met de studie dient te starten.

fotoDE NIEUWE WEBSITE VAN DE SORAG

Na bijna 7 jaar van onze oude website gebruik gemaakt te hebben werd het hoog tijd om aan een nieuwe, meer functionele versie te gaan werken. Om die reden zijn we geruime tijd geleden gestart met het ontwerpen en laten bouwen van een geheel nieuwe website, die niet alleen voldoet aan de huidige eisen van functionaliteit, maar ook prettiger leesbaar is. Zo kritisch als we altijd zijn geweest als het gaat om kwaliteit, onze aangeboden kennis en service, zo zijn we ook vanuit die gedachte bij het creëren van de nieuwe website te werk gegaan. Dat was een omvangrijk ‘karwei' vanwege de vele nieuwe cursisten die we de afgelopen jaren hebben mogen verwelkomen en de eisen van deze tijd.

Zelf zijn we best tevreden met onze nieuwe informatiebron, die ook jou als cursist alles te bieden heeft en over veel meer mogelijkheden beschikt dan de oude versie. De nieuwe website is rustiger van opzet en leest een stuk prettiger dan onze oude, die overigens voor zijn tijd best heel modern en veelzijdig was.

De nieuwe website biedt ons een scala aan nieuwe mogelijkheden als het gaat om het verlenen van nog meer service en het beantwoorden aan jouw wensen als cursist. We zullen daarom ook in de toekomst achter de schermen bezig blijven met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden, die ervoor zorgen dat je als cursist via de website zelf nog meer gegevens over onze diensten kunt raadplegen. Zoals bij voorbeeld het inloggen op de SORAG-Plaza, zodat je ons hiervoor niet apart hoeft te benaderen.

Wij hopen dan ook dat je als cursist of bezoeker van onze website net zo enthousiast bent als wij zijn. Mocht je suggesties of adviezen hebben over de functionaliteit van de nieuwe website, dan horen wij dat graag van je. Want, zoals ook in het verleden het geval was: de SORAG is er vooral voor jou. Reacties kunnen via een e-mail gestuurd worden naar secretariaat@sorag.nl

Maurice en Frits Groenestijn (bestuur en oprichter van de SORAG).

MEER OVER: TRAUMACOACHING

TRAUMAVERWERKING
Traumatische ervaringen zijn in onze tijd bijna aan de orde van de dag. In tal van situaties komen we ze tegen, ook waar dit bijna voor onmogelijk wordt gehouden. Zo zijn recentelijk op grote schaal zaken rond seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, de jeugdzorg en bij pleeggezinnen aan het licht gekomen. En ook zijn er de afgelopen tijd zedenschandalen aan de orde geweest bij jeugd- en sportverenigingen. In deze les wordt in grote lijnen weergegeven welke processen zich bij traumatische ervaringen bij mensen afspelen.

Veel hulpverleners krijgen in diverse situaties met getraumatiseerde mensen te maken. Er wordt een relatie gelegd tussen de problemen die mensen nu hebben, en de ervaringen die verband houden met vroegere traumatische gebeurtenissen. De mate van bewustzijn tijdens het meemaken van het trauma is bepalend voor het soort hulp dat mensen geboden kan worden. In deze les wordt beschreven hoe trauma's kunnen ontstaan in de vroege menselijke ontwikkeling en als gevolg van externe factoren. Hierbij wordt aangegeven welke processen zich bij de verschillende soorten trauma's voordoen. Bij het ondergaan van pijnlijke ervaringen maakt men onderscheid tussen manifeste en latente ervaringen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt in onze cursus beschreven welke ervaringen zich allemaal voor kunnen doen in beide categorie ë n. Gaandeweg wordt duidelijk hoeveel traumatische ervaringen er inmiddels te onderscheiden zijn en hoeveel mensen er in de afgelopen jaren in totaal door getroffen zijn. Meer dan ooit is er behoefte aan goede traumatherapie ë n en adequaat opgeleide therapeuten, zo blijkt overduidelijk. Bij mensen met een trauma staan angst, machteloosheid en wanhoop centraal. Om dit proces goed te begrijpen en een cli ë nt daarbij te kunnen begeleiden, is het belangrijk het een en ander over de werking van de hersenen te weten.

Dit en nog veel meer onderwerpen op het gebied van de Traumacoaching komen in onze cursus Traumacoaching aan bod.

De cursus Traumacoaching Is deze hele maand met 50% vakantiegeldkorting te bestellen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over deze cursus ? Ga dan naar de cursus informatiepagina op onze website.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Basisprincipes van de kruidengeneeskunde"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Basisprincipes van de kruidengeneeskunde downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Kruidengeneeskunde. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.

HEB Jij AL DEELGENOMEN AAN ONZE MAANDELIJKSE QUIZ??

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Wat is de belangrijkste oorzaak van tandvleesontsteking (gingivitis)

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Door antibiotica meer allergie
Baby's die in hun eerste zes maanden antibiotica of maagzuurremmers krijgen, hebben in de vijf jaar daarna vaker allergische aandoeningen dan andere kindertjes. De reden hiervan is dat deze geneesmiddelen het microbioom veranderen, dat een rol speelt bij het ontstaan van allergieën. Terughoudendheid met deze middelen is wat hen betreft belangrijk. Het onderzoek werd gedaan door Edward Mitre (professor Department of Microbiology and Immunology op de Uniformed Services University, VS).
Bron: GezondNu

Verhoogde bloeddruk door zuurvormende voeding
In een nieuw en zeer recent onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Dortmund, is vastgesteld dat verzuring van het lichaam als gevolg van zuurvormende voeding samengaat met een hoge bloeddruk. In de studie is de zuurbelasting van voeding van ruim 6000 deelnemers berekend en daarmee de samenhang tussen bloeddruk en zuurbelasting aangetoond. Tijdens de studie kwam naar voren dat het overgrote deel van het voedingspatroon van de deelnemers bestond uit zuurvormende voeding. Na vertering van zuurvormend voedsel blijven zure mineralen over, welke het zuur-base evenwicht uit balans brengen (verzuring). Een van de symptomen van verzuring is dus een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk kan in 80% van de gevallen worden behandeld door het lichaam te ontzuren. Hierdoor worden zure afvalstoffen en zuurresten uit de bloedvaten geneutraliseerd en afgevoerd, waardoor het zuur-base evenwicht wordt hersteld en de bloeddruk structureel kan normaliseren.
Bron: Universiteit Dortmund

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram