NIEUWSBRIEF 4 september 2018  

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Een thuisstudie volgen bij SORAG is investeren in kennis en in de toekomst!

- Tot 45% nazomerkorting op alle opleidingen en cursussen!
- Onze cursus Top-Tien

- Gratis online cursus "Onze spijsvertering"
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

TOT 45 % NAZOMERKORTING OP ALLE OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN!

fotoZit de zomervakantie er weer op en wil je weer met frisse moed met een nieuwe studie van start? Schrijf je dan nu met 25 tot 45% nazomerkorting op het lesgeld in en start direct met je studie.

Tijdens deze kortingsactie kun jij je bijvoorbeeld met 35% nazomerkorting inschrijven voor de Opleiding tot SORAG-Natuurgeneeskunde specialist. Je betaalt met deze nazomerkorting voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 2726,00 maar slechts € 1771,90. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 99,00 maar slechts € 64,35 per maand.

Ben je geïnteresseerd in deze of één van onze andere opleidingen of cursussen bekijk dan ons opleidingen overzicht.

Deze nazomerkorting is geldig tot en met 30 september 2018. Je dient om van deze nazomerkorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden na datum van inschrijving met de studie te starten.

fotoONZE CURSUS TOP-TIEN VAN MEEST POPULAIRE STUDIES

Elke maand stellen we aan de hand van het aantal inschrijvingen die we hebben ontvangen een cursus Top-Tien van meest populaire cursussen en Specialisten Opleidingen samen.

Onze meest populaire cursussen op dit moment

> Traumacoaching
> Depressiecoaching
> Spirituele Ontwikkeling
> Kruidengeneeskunde
> Aromatherapie

Onze meest populaire Specialisten Opleidingen op dit moment

> Orthomoleculair Voeding Specialist
> Diergezondheid Adviseur
> Gezondheid Specialist
> Personal Coaching Specialist
> Kruiden- en Voeding Specialist

Klik voor prijzen en de meest actuele kortingen op de bovenstaande link van jouw keuze.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Onze spijsvertering"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Onze spijsvertering downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Gewichtscoaching. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.


ONZE MAANDELIJKSE QUIZ

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Is Candida een schimmel of een gist?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Bijna kwart van de 25-plussers rookt
Zo'n 23 procent van de 25-plussers in Nederland rookt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaronder zijn meer mannen dan vrouwen en meer laagopgeleiden dan hoogopgeleiden. Middelbaar opgeleiden zitten er tussenin. De meeste rokers zijn te vinden onder de 25- tot 45-jarige mannen met een lager opleidingsniveau. Met 52 procent rookt meer dan de helft van deze groep. Van de hoogopgeleide mannen in deze leeftijdsgroep rookt 22 procent. Van de 25- tot 45-jarige vrouwen rookt ruim een derde van de laagopgeleiden, tegen iets meer dan 10 procent van de hoogopgeleiden. Zwaar roken, meer dan twintig sigaretten per dag, komt vooral voor onder laagopgeleiden, maar onder hoogopgeleiden komt dat juist weinig voor, aldus het CBS.

Volgens cijfers van de EU was in 2015 in Nederland 24 procent van alle dodelijke kankervormen longkanker, dat meestal aan roken wordt gerelateerd. In Hongarije ligt dat percentage hoger, in Griekenland, Denemarken en Polen is het gelijk, in de andere EU-landen lager. Van de 5,2 miljoen sterfgevallen in de EU in 2015, waren er 1,3 miljoen het gevolg van kanker. Van die sterfgevallen werden er 273.400 veroorzaakt door longkanker plus kanker aan luchtpijp en bronchiën.
Bron: ANP

Piekeren blijkt on­ge­zond voor je lichaam
Piekeren vindt niet alleen plaats in je hoofd maar heeft ook invloed op het functioneren van je lichaam. De oorzaak hiervan is dat piekeraars onder stress eerder geneigd zijn hun lichamelijke signalen en behoeftes niet adequaat waar te nemen. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Caroline Schlinkert aan de Vrije Universiteit. Haar onderzoek ondersteunt het idee dat piekeraars mogelijk vatbaarder zijn voor veel voorkomende (psycho)somatische klachten zoals burn-out, verhoogde bloeddruk of pijn. Vooral piekeraars hebben daarom baat bij stressverminderende interventies zoals mindfulness. 

Vrijwel iedereen piekert regelmatig, maar sommige mensen piekeren meer dan anderen. Mensen die snel piekeren zijn geneigd om te blijven hangen in (meestal negatieve) gedachten en gevoelens, vooral wanneer ze gestrest zijn. Eerder onderzoek richtte zich voornamelijk op de cognitieve aspecten van piekeren, zoals een verhoogde aandacht voor bepaalde informatie. Piekeren gaat echter ook gepaard met een breed scala aan lichamelijke klachten, zoals een hoge bloeddruk, pijn en chronische vermoeidheid. De promovendus onderzocht specifiek hoe verschillende vormen van stress ertoe kunnen leiden dat piekeraars vervreemd raken van hun eigen lichaam, lichamelijke sensaties en signalen.
Bron: VUmc

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram