Hondengedrag

 

 

 

Studieduur:
6 maanden
LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand
INLEIDING

De eisen die mensen aan een hond stellen verschillen, en daarom zijn er door de jaren heen vele rassen gefokt, die zich niet alleen onderscheiden door grootte, kleur en vachtsoort, maar ook in karakter. Het mag dan wel zo zijn dat mensen een hond kiezen waarvan ze vinden dat die bij hen past, maar niemand kan om het - soms nog verborgen – instinct van een hond heen. Het uitkiezen en kopen van een hond is gemakkelijk, maar het opvoeden en begrijpen van het dier en zijn gedrag is een tweede. Veel mensen hebben geen idee wat voor een dier ze in huis halen en hoe je ermee om dient te gaan. Met alle gevolgen van dien.

 

Tegenwoordig is de belangrijkste taak van de hond die van huisdier en zeker de laatste jaren is de vraag toegenomen naar professionals die eigenaren kunnen begeleiden bij het opvoeden van hun hond. Honden vertonen in toenemende mate gedragsproblemen, waardoor de waarde van het inschakelen van een gedragstherapeut een enorme vlucht heeft genomen. In deze cursus leer je hoe je door middel van hondentraining en puppytraining het hondengedrag op de juiste manier in goede banen kunt leiden. Deze thuiscursus geeft je een goede basis om mensen te kunnen begeleiden bij de opvoeding van hun hond, maar ook van je eigen hond. Bij voldoende belangstelling kun je deelnemen aan praktijkdagen.

OMSCHRIJVING

De thuisstudie Hondengedrag is bestemd voor diegene die van plan is gedragstherapeut voor honden te worden of les te gaan geven op een hondenschool. Daarnaast leert de eigenaar van de hond in deze cursus hoe hij of zij het beste met het dier om kan gaan en welke trainingstechniek het beste kan worden toegepast. Er wordt aandacht besteed aan de afstamming van de hond, de rassen, de ontwikkelingsfasen, hoe honden ‘denken’ en reageren, waarom een beloning aanleiding kan zijn voor vervelend gedrag, op welke wijze honden opgevoed moeten worden en welke technieken daarbij toegepast kunnen worden. Uitgebreid wordt een groot aantal gedragsproblemen belicht, bijvoorbeeld ook problemen als gevolg van verkeerde voeding, vaccinaties, alsmede ziekten. Verder leer je welke vormen van de natuurgeneeskunde kunnen worden toegepast en waarop gelet dient te worden bij de aanschaf van een hond.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>

 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

De afstamming van de hond, rassen, fokken van honden, de aanschaf van een hond, de verschillende ontwikkelingsfasen, socialisatie en de hond binnen het gezin, het instinct, natuurlijk en onnatuurlijk gedrag, hondentraining en puppytraining, probleemgedrag zoals dominantie, vechten en plassen, het omgaan met gedragsproblemen als gevolg van voeding en vaccinaties, evenals de behandeling door middel van onder meer voedingssupplementen en natuurgeneeskunde.


DETAILS

STUDIEDUUR
6 maanden
OMVANG
424 pagina’s op A5-formaat
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
erkend door SGZ

LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand