Opleiding Kruiden- en Voeding specialist
Studieduur:
26 maanden
LESGELD
1 x € 2444,00 ineens
26 x € 99,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 28-02-2018

1 x € 1344,20 ineens
26 x € 54,45 per maand
INLEIDING

Kruidengeneeskunde (fytotherapie) is de oudste vorm van genezen die we kennen. Al duizenden jaren geleden zochten mensen kruiden om hun ziekten en pijn te genezen. Ze deden dat min of meer op hun gevoel, maar tegenwoordig staat ons een enorme hoeveelheid aan ervaringskennis ter beschikking. Kruiden zijn planten en het zijn juist ook weer planten die een belangrijk onderdeel van ons dagelijks menu vormen. Bepaalde groenten zijn niet alleen essentieel voor het behoud van je gezondheid, maar kunnen zelfs een grote gezondmakende waarde vertegenwoordigen.

OMSCHRIJVING

De manier van voeden staat een gezonde manier van leven tegenwoordig steeds meer in de weg en vormt dan ook vaak de basis voor het ontstaan van ziekten. Toch zijn er heel wat verschillende gezondmakende alternatieve voedingssystemen die zonder veel moeite toegepast kunnen worden. Wat heb je wel nodig en wat niet? Welke kruiden kun je wel en welke niet adviseren bij bepaalde aandoeningen, en welke kruiden of planten zijn juist gevaarlijk? Hoe maak je een keuze uit de grote verscheidenheid aan geneeskrachtige kruiden en voedingsmiddelen?

 
De Opleiding tot SORAG-Fytotherapie & Voeding specialist geeft je een brede basis om een praktijk te voeren waarin het genezen met kruiden en het geven van voedingsadviezen centraal staan. Ook wordt er in deze opleiding aandacht besteed aan reinigingskuren en mogelijkheden om ziekmakend overgewicht te reguleren. De module Werken in de Natuurgeneeskundige Praktijk leert je met patiënten om te gaan, maar ook om je praktijk zakelijk op poten te zetten. Via de module Medische Basiskennis Hbo leer je aandoeningen te onderkennen, zodat je op een verantwoorde manier kunt behandelen en als dat nodig is een patiënt naar een arts of collega-therapeut door kunt verwijzen.
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

De praktische toepassing van kruidengeneeskunde bij de behandeling van een groot aantal aandoeningen, op welke manier het juiste middel kan worden gevonden, de invloed van de voeding op de gezondheid en hoe met gezonde voeding de gezondheid verbeterd kan worden. Een groot aantal facetten van de alternatieve voedingsleer komt aan de orde, alsmede voedselallergie en de voeding tijdens zwangerschap. Ook wordt aandacht besteed aan reinigings- en vastenkuren.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

DEZE OPLEIDING BESTAAT UIT DE MODULEN

Kruidengeneeskunde
Medische Basiskennis hbo
Start je eigen praktijk
Voedingsleer

DETAILS

STUDIEDUUR
26 maanden
OMVANG
circa 3020 pagina's op A5-formaat

HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week

NIVEAU
hbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten
VOOROPLEIDING
toegankelijk vanaf mbo-niveau
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt
EXAMEN
kan tijdens de studie voor de verschillende modulen als deelexamen worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC

LESGELD
1 x € 2444,00 ineens
26 x € 99,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 28-02-2018

1 x € 1344,20 ineens
26 x € 54,45 per maand