Medische Basiskennis Honden en Katten
Studieduur:
12 maanden
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 50.00% Korting
t/m 22-04-2018

1 x € 360,00 ineens
12 x € 32,50 per maand
INLEIDING

Voldoende medische kennis van de anatomie, fysiologie en de ziekten van honden en katten is van groot belang om deze dieren met succes te kunnen behandelen. Op verzoek van veel cursisten hebben wij deze cursus samengesteld waarin het lichamelijk -maar ook het geestelijk- functioneren van honden en katten uitgebreid wordt behandeld. In elke les worden bepaalde lichaamsdelen en orgaansystemen van honden en katten besproken en wordt er aandacht besteed aan de specifieke symptomen die bij bepaalde ziekten op kunnen treden. Daarbij is ook veel plaats ingeruimd voor de wijze waarop de reguliere dierenarts te werk gaat bij het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen.

Juist omdat dieren niet kunnen spreken en je bij het stellen van een diagnose vooral af moet gaan op de mededelingen van de eigenaars, de waarneembare afwijkingen van het dier en je eigen conclusies, is deze cursus niet alleen leerzaam en interessant, maar zal het de kwaliteit van je eigen functioneren verhogen.

OMSCHRIJVING

De anatomie en fysiologie van honden en katten lijkt in sommige opzichten op elkaar, maar vertoond ook een aantal opvallende verschillen. Omdat je als therapeut in de diergeneeskundige praktijk vaak wordt geconfronteerd met aandoeningen van honden en katten is de kennis die je in deze cursus krijgt aangereikt in feite onmisbaar voor het op een juiste manier kunnen toepassen van natuurgeneeskunde en homeopathie.

 
Daarnaast leer je in deze cursus ook hoe je eerste hulp kunt verlenen en zowel honden als katten kunt behandelen met behulp van een aantal reguliere therapievormen. Alle nuttige diagnostische methoden worden uitgebreid besproken. Belangrijk is daarbij dat je ook leert een verantwoorde keuze te maken tussen het zelf behandelen van een dier of het eventueel doorverwijzen naar een dierenarts.
 
Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
  

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Anatomie, fysiologie en pathologie van honden en katten. Alle organen en orgaansystemen worden besproken, zowel de opbouw als het functioneren en eventueel optredende stoornissen en aandoeningen. Ook komt een groot aantal symptomen van aandoeningen en hun behandeling aan de orde, waarbij er veel aandacht is voor het stellen van een juiste diagnose. Daarnaast besteden we aandacht aan de noodzaak van eventueel doorverwijzen naar een dierenarts en het verlenen van eerste hulp.

DEZE CURSUS VORMT EEN ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING TOT:

Opleiding Diergezondheid adviseur

DETAILS

STUDIEDUUR
12 maanden
OMVANG
913 pagina's op A5-formaat

HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week bij

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
erkend door SGZ

LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 50.00% Korting
t/m 22-04-2018

1 x € 360,00 ineens
12 x € 32,50 per maand