Orthomoleculaire Voedingsleer
Studieduur:
12 maanden
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand
INLEIDING

De orthomoleculaire voedingsleer zorgt ervoor dat het lichaam de benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden krijgt, zodat het optimaal kan functioneren. De orthomoleculaire voedingsleer is de studie naar de werking van de voedingsstoffen in ons lichaam om een optimale gezondheid in stand te houden. Ze houdt rekening met de veranderde leefomstandigheden van de mens van tegenwoordig, de verslechterende voedingsgewoonten en de verminderde kwaliteit van de voeding door milieuvervuiling en diverse bewerkingsprocessen.
 

De orthomoleculaire geneeskunde is een geneesmethode, die ervoor zorgt dat het lichaam wordt voorzien van de juiste concentraties biologische stoffen, zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen. Deze stoffen worden over het algemeen in hoge doseringen gegeven. Dit wil overigens niet zeggen dat een overmaat aan vitaminen en mineralen goed is voor het lichaam. Het gaat erom dat de suppletie in de juiste verhouding gegeven wordt, in overeenstemming met de aandoening van de cliënt. Zowel het belang van orthomoleculaire voeding als orthomoleculaire geneeskunde komen in deze cursus aan de orde, omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

OMSCHRIJVING

In de loop van de jaren werd ontdekt dat een slecht voedingspatroon, waarbij vaak veel geraffineerde voedingsmiddelen en suiker werd gegeten, kon leiden tot lichamelijke en psychische aandoeningen. Het werd duidelijk dat voeding een belangrijk deel van de gezondheid vormt. De laatste tijd neemt de wetenschappelijke onderbouwing van orthomoleculaire therapieën steeds meer toe en is er ook vanuit de reguliere geneeskunde steeds vaker serieuze belangstelling voor orthomoleculaire therapieën. Voorbeelden zijn het geven van hoge doseringen vitamine E bij hart- en vaatziekten en de toepassing van glucosamine bij gewrichtsklachten.

 

De orthomoleculaire voedingsleer maakt gebruik van de kennis uit de biochemie. Deze wetenschap heeft de grote geheimen van de celstofwisseling ontrafeld en daarmee het ontstaan van veel aandoeningen prijsgegeven. De voedingsstoffen worden in de orthomoleculaire voedingsleer onderverdeeld in zes categorieën. Dit zijn water, de macronutriënten eiwit, koolhydraten en vetten en de micronutriënten vitaminen en mineralen, waarop in deze cursus diepgaand wordt ingegaan. Ook worden een groot aantal ziekten beschreven en hoe deze door middel van gezonde voeding, en indien nodig aangevuld met supplementen, kunnen worden behandeld.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>

 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Orthomoleculaire principes, het belang van preventie, voedselcombinaties, het spijsverteringsproces, de orgaanklok, ontgifting, het immuunsysteem, eiwitten, koolhydraten, vetzuurstofwisseling, de werking en toepassing van vitaminen en mineralen, voedingsallergieën en intoleranties, de behandeling van aandoeningen zoals candida, parasitaire infecties, maag-darmklachten, immuunstoornissen, astma, verkoudheid en griep, herpes, metabool syndroom, ADHD, hart- en vaataandoeningen, prostaatproblemen, slaapstoornissen, gewrichtsproblemen, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, welvaartsziekten, diabetes 2 en overgewicht, klachten bij senioren en nog vele andere aandoeningen.

DEZE CURSUS VORMT EEN ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING TOT:

Opleiding Orthomoleculair Voeding specialist

DETAILS

STUDIEDUUR
12 maanden
OMVANG 
659 pagina's op A5-formaat
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
hbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO, BATC
en LVNG
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand