Gewichtscoaching
Studieduur:
12 maanden
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 31-03-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand
INLEIDING

Iedereen houdt zich wel eens bezig met zijn of haar gewicht. Veel mensen volgen een dieet en letten op de lijn als ze denken of weten dat ze te dik zijn. Ook zijn er mensen die hun uiterste best moeten doen om aan te komen omdat ze aan de magere kant zijn. Hoe weet je of je te dun of te dik bent? Wie bepaalt dat? Er zijn ook mensen die écht te dik of te dun zijn, en voor wie hun gewicht daardoor een bedreiging vormt voor de gezondheid, soms zelfs voor hun sociale leven en vaak ook voor hun eigenwaarde. Soms is de oorzaak bekend, maar soms ook niet. Als bijvoorbeeld de stofwisseling verstoord is, kan dit ook zorgen voor gewichtsproblemen. Het probleem is vooral om je gewicht op een gezonde manier op peil te krijgen en te houden. Op een gezonde manier betekent met gezonde voeding, met een gezonde instelling en door een gezonde levensstijl.

OMSCHRIJVING

In deze cursus ligt de nadruk op gezonde voeding, zoals die in de natuurgeneeskunde en de orthomoleculaire voedingsleer wordt toegepast. Gezonde voeding is vaak moeilijk te vinden in onze fastfood maatschappij en vormt misschien wel de belangrijkste oorzaak van overgewicht. Lekker is ook vaak synoniem geworden voor ongezond, terwijl dat niet het geval hoeft te zijn. De psychische kant van voeding en gewichtsproblemen wordt in deze cursus eveneens belicht, want alles wat we eten en ook niet eten, hoe vaak we eten, en onze herinneringen aan eten heeft invloed op onze hersenen en beïnvloeden onze gevoelens en geluk.


Verder wordt in deze cursus uitgebreid aandacht besteed aan stoornissen van de stofwisseling die voor problemen met het gewicht kunnen zorgen, het belang van een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging. Ook leer je hoe je gewichtsproblemen van anderen kunt coachen. Het gaat er dan niet alleen om dat je kennis hebt over voeding en over de werking van het lichaam, maar -wat nog belangrijker is- hoe je die kennis overbrengt en hoe je een ander kunt motiveren en kan helpen om diens gedrag en houding ten aanzien van eten blijvend te veranderen. Je leert hoe je realistische doelen kunt opstellen, resultaten kunt bijhouden, de valkuilen in kaart kan brengen en de ander leert om daar mee om te gaan.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>

 

DEZE CURSUS VORMT EEN ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING TOT:

Opleiding Orthomoleculair Voeding specialist

DETAILS

STUDIEDUUR
12 maanden
OMVANG 
749 pagina's op A5-formaat
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC

LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 31-03-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand