Homeopathie Materia Medicacursus


Bij deze cursus ontvang je gratis een cd-rom met een uitgebreid repertorium

Studieduur:
24 maanden
LESGELD
1 x € 1080,00 ineens
24 x € 50,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 594,00 ineens
24 x € 27,50 per maand
INLEIDING

De Materia Medicacursus is een uit 24 lessen bestaande opleiding klassieke homeopathie, waarin circa 300 homeopathische geneesmiddelen diepgaand worden behandeld. Niet alleen de specifieke geneesmiddelbeelden met de daarbij behorende symptomen en modaliteiten komen aan bod, maar ook de diverse benamingen, de herkomst van de middelen, de werkzame stoffen en de duur van toediening alsmede de wisselwerking met andere homeopathische geneesmiddelen.
 

In de Materia Medicacursus worden ziektebeelden, symptomen en modaliteiten van elk behandeld geneesmiddel afzonderlijk uitgebreid besproken. Hierdoor ontstaat per middel een totaalbeeld van de lichamelijke en psychische klachten, alsmede een profiel van de patiënt die bij het betreffende geneesmiddel past.

OMSCHRIJVING

Tevens wordt aangegeven welke leef- en voedingsregels bij het voorschrijven van elk afzonderlijk middel eventueel in acht moeten worden genomen. Daarnaast wordt er in elke les een aantal praktijkgevallen behandeld. Deze Materia Medicacursus is bedoeld om je op een zeer uitgebreide en indringende manier kennis te laten maken met een groot aantal homeopathische geneesmiddelen die veelvuldig in de praktijk worden voorgeschreven. De gegevens daarvoor zijn ontleend aan de materia medicae van bekende homeopaten als Kent, Hering, Tétau, Ruddock, Boericke, Nash, Vithoulkas en Phatak.

De Materia Medicacursus kan alleen gevolgd worden na het met succes afronden van de Basiscursus Homeopathie of na een voltooide studie aan een academie of hogeschool voor homeopathie. Bij elke les kan huiswerk ter correctie worden ingezonden, terwijl tijdens de opleiding enkele schriftelijke toetsingen worden gehouden.

Om de Materia Medicacursus te volgen is het niet noodzakelijk om andere studieboeken aan te schaffen, aangezien de inhoud hiervan geheel in de opleiding verwerkt is. Elke les telt circa 64 pagina's, zodat de complete opleiding 1514 pagina's naslagwerk omvat. Bij de laatste les ontvang je gratis een uitgebreid repertorium op cd-rom.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Circa 300 homeopathische geneesmiddelen worden uitgebreid behandeld. Zowel de eigenschappen als de ziekten waarbij de middelen toegepast kunnen worden, zijn zeer volledig beschreven. Daarbij zijn de klachten onderverdeeld aangegeven in verschillende lichaamsdelen, organen of functies, zoals hoofd, waarneming, gezicht, ogen, oren, neus, mond, keel, slokdarm, maag, eetlust, ademhaling, hoest, borst, buik, darmen, endeldarm, ontlasting, hart, bloed/bloedsomloop, urine- wegen, urine, geslachtsorganen man, geslachtsorganen vrouw, menstruatie, zwangerschap en lactatie, nek en schouders, rug, ledematen, huid, botten, spieren, koorts, slaap en psyche. Ook de eigenschappen van het geneesmiddel, de modaliteiten, voedingsinvloeden, interacties, waarschuwingen, werkingsduur, oorsprong en afwijkende benamingen van de middelen worden vermeld. Bij elk geneesmiddel worden één of meerdere praktijkvoorbeelden behandeld.


DETAILS

STUDIEDUUR
24 maanden
OMVANG
1514 pagina's op A5-formaat
met bij de laatste les een repertorium op cd-rom over de behandelde geneesmiddelen
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
hbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
Basiscursus Homeopathie danwel een afgeronde opleiding bij een academie voor natuurgeneeskunde of homeopathie
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO, BATC en VBAG
LESGELD
1 x € 1080,00 ineens
24 x € 50,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 594,00 ineens
24 x € 27,50 per maand