Ayurvedische Geneeskunde
Studieduur:
6 maanden
LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 50.00% Korting
t/m 18-02-2018

1 x € 180,00 ineens
6 x € 32,50 per maand
INLEIDING

Ayurveda behoort tot de meest uitgebreide en boeiendste geneeskundige systemen en heeft een geschiedenis van meer dan 7000 jaar. Ayurveda is een woord uit het Sanskriet, de taal van India waar deze geneeswijze ontwikkeld werd, en betekent letterlijk 'wijsheid van het leven'. Het is dan ook niet alleen een geneeswijze, maar ook een manier van leven en gezond blijven. Daardoor heeft de ayurvedische behandeling een diepe invloed op een patiënt.

De cursus Werken met Ayurveda brengt je in contact met een van de eerste en in de loop der eeuwen meest ontwikkelde geneeswijzen. Het geeft je een duidelijk inzicht in het hoe en waarom van een ziekte, niet alleen bij een patiënt, maar ook bij jezelf, als therapeut en als mens. Ayurveda is een geneeswijze zonder poespas, zonder gebruik te maken van apparaten, maar volledig natuurlijk en van mens tot mens. De resultaten van een behandeling zijn vaak verbluffend positief.

OMSCHRIJVING

Ayurveda is een holistische geneeskunst en maakt daarom geen onderscheid tussen lichaam en geest. Het ziet de mens als een geheel en tracht de patiënt fysiek, mentaal, sociaal en kosmisch in balans te brengen en te laten blijven met de natuur. In de ayurvedische geneeskunde wordt onder andere gebruik gemaakt van geneeskrachtige kruiden, reinigingskuren, speciale massagetechnieken en yogaoefeningen. Ook wordt een gespecialiseerde manier van diagnosticeren toegepast, onder andere aan de hand van de polsslag, de tong, het gelaat, de nagels en de urine.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Het ontstaan en de filosofie van Ayurveda, de drie guna's sattva, tamas en rajas, de vijf basiselementen en de vijf zintuigen, de tridosha vata, pitta en kapha en hun algemene, lichamelijke, fysiologische en psychische typeringen alsmede de bepalende factoren van de stofwisseling, dhatu's, mala's, agni en ama. Er wordt verder ingegaan op de verschillende methoden van diagnosticeren, de waarde die aan ziekte en gezondheid wordt toegekend en het gebruik van geneesmiddelen. Een groot aantal ayurvedische kruiden wordt behandeld evenals verschillende massagetechnieken en de oliën die daarbij gebruikt worden. Daarnaast is er aandacht voor ayurvedische lichaamssystemen, de ayurvedische levensstijl en yoga, waarvan een aantal oefeningen in de cursus zijn opgenomen.

DEZE CURSUS VORMT EEN ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING TOT:

Opleiding Natuurgeneeskunde specialist

DETAILS

STUDIEDUUR
6 maanden
OMVANG
470 pagina's op A5-formaat

HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC

LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 50.00% Korting
t/m 18-02-2018

1 x € 180,00 ineens
6 x € 32,50 per maand