Edelsteentherapie

DVD Massagetechnieken

 

Bij deze cursus ontvang je gratis een gids voor mineralen en edelstenen 

 

 

 

 

 

Studieduur:
12 maanden
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand
INLEIDING

Edelstenen -ook wel genoemd kristallen of mineralen- worden al eeuwenlang als geneeskrachtig medium toegepast. Ze bezitten in veel gevallen een grote kracht, te wijten aan hun eeuwenlange ontstaansgeschiedenis. Edelstenen en hun geneeskrachtige werking zijn vaak het resultaat van gecompliceerde chemische reacties, de druk waaronder een steen heeft gestaan en de inwerking van diverse natuurlijke invloeden. Mede dankzij de variëteit aan mineralen biedt edelsteentherapie talrijke mogelijkheden om een groot aantal aandoeningen te behandelen, zowel op psychisch als lichamelijk gebied.

OMSCHRIJVING

In twaalf lessen leer je tijdens deze cursus hoe je op een verantwoorde wijze edelstenen en een aantal mineralen therapeutisch toe kunt passen. Aan bod komt onder andere de energetische en fijnstoffelijke invloed van mineralen, organische materialen en metalen en hun invloed op de menselijke energievelden. Ook leer je het verband te herkennen tussen edelstenen en de menselijke organen en orgaansystemen.

Na het voltooien van deze basiscursus ben je in staat om edelsteentherapie op een verantwoorde wijze en met succes toe te passen. Tijdens je studie leer je onder andere hoe je een uitgebreid behandelplan kunt opstellen en toepassen. Daarbij maak je gebruik van de energetische differentiaal diagnose (EDD), een wijze van diagnosticeren die specifiek gericht is op de toepassing van edelstenen als genezend medium. Je maakt niet alleen kennis met de indicaties waarbij edelsteentherapie toegepast kan worden, maar ook met de contra-indicaties, dus de gevallen waarin bepaalde edelstenen en mineralen niet gebruikt dienen te worden. Aan het eind van de cursus wordt ook aandacht besteed aan bepaalde edelstenen die niet uitgebreid behandeld zijn, maar wel kunnen worden toegepast.

In deze cursus komen de karakteristieken en gebruiksmogelijkheden van de volgende mineralen, edelstenen en organische materialen, alsmede metalen aan de orde: amazoniet, amethist, apatiet, aquamarijn, barnsteen, bergkristal, bloedkoraal, chalcedoon, chrysokolla, chrysopraas, citrien, diamant, fluoriet, goud, granaat, heliotroop, hematiet, jade, jaspis, labradoriet, lapis lazuli, maansteen, malachiet, mosagaat, nefriet, obsidiaan, onyx, opaal, parel, peridoot, pyriet, rhodochrosiet, rhodoniet, robijn, rookkwarts, saffier, smaragd, sodaliet, toermalijn, topaas, turkoois, tijgeroog en tijgerijzer.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

De karakteristieken en gebruiksmogelijkheden van de diverse mineralen, edelstenen en organische materialen, alsmede metalen. Het leggen en benoemen van energetische verbanden tussen (edel)stenen, organen en orgaansystemen, energetische differentiaal diagnose (EDD), contra-indicaties, verfijning van de therapievorm en het zelfstandig opstellen van simpele en complexe behandelplannen.


DETAILS

STUDIEDUUR
12 maanden
OMVANG
620 pagina's op A5-formaat met gratis edelesteengids
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
toegankelijk vanaf mbo-niveau
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC
LESGELD
1 x € 720,00 ineens
12 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 396,00 ineens
12 x € 35,75 per maand