Kleurentherapie
Studieduur:
6 maanden
LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand
INLEIDING

Kleuren zijn van invloed op ons gevoel van welbevinden. Er zijn kleuren waarbij je je lekker voelt, maar ook kleuren die je een gevoel van onrust geven. Er zijn zelfs kleuren die -afhankelijk van de persoon die ze waarneemt- verdriet, woede en ziekte kunnen veroorzaken. Evenzo kunnen kleuren een heilzame, therapeutische invloed hebben. De invloed van kleuren is in verschillende culturen al lange tijd bekend, maar in de westerse wereld worden de mogelijkheden van het gebruik van kleuren pas de laatste jaren benut.

In deze cursus maak je kennis met een groot aantal facetten van kleuren. Er gaat een wereld van kleuren voor je open en je zult de -vaak onbewuste- invloed van kleuren op jezelf en anderen leren herkennen en begrijpen. Je maakt kennis met de geschiedenis en de betekenis van kleuren, het belang van kleuren in verschillende culturen, religies en levensovertuigingen, alsmede de kleuren van de chakra’s, de aura en de relatie van kleuren met voeding. Van elke kleur wordt een uitgebreide diagnostische en therapeutische uitleg gegeven, terwijl je tevens leert om kleuren te voelen en te interpreteren, zodat je in staat bent om lichamelijke en psychische klachten aan kleuren te koppelen.

OMSCHRIJVING

Het verzamelen van gegevens over de zieke en zijn klachten komt eveneens uitgebreid aan de orde, evenals de verschillende mogelijkheden van het behandelen met kleurentherapie. Ook therapievormen die aan kleurentherapie kunnen worden gekoppeld, zoals voedings- en aromatherapie, kruidentherapie, lichttherapie, alsmede edelsteen- en bloesemtherapie worden beschreven. Daarnaast worden in de cursus meditaties en oefeningen besproken.

 

Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

Het ontstaan en de ontwikkeling van kleurentherapie, de culturele en levensbeschouwelijke achtergronden van kleuren, de kleuren van de chakra’s en de aura alsmede de invloed van kleuren op de mens. De diagnostische en therapeutische mogelijkheden van het gebruik van kleuren- en lichttherapie, kleuren zien, voelen en interpreteren en het koppelen van kleuren aan klachten. Kleurentherapie in relatie tot voeding, kruiden, etherische oliën, mineralen, edelstenen, bloesemtherapie, alsmede oefeningen en meditaties.


DETAILS

STUDIEDUUR
6 maanden
OMVANG
561 pagina’s op A5-formaat
PRAKTIJKDAGEN
bij voldoende belangstelling worden praktijkdagen georganiseerd te Son bij Eindhoven

HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd

ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC

LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand