Ontspanningscoaching
Studieduur:
6 maanden
LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand
INLEIDING

Er staan ons tegenwoordig heel wat therapievormen ter beschikking om lichamelijke en psychische aandoeningen goed te kunnen behandelen. Bij al deze behandelwijzen is het van essentieel belang dat de oorzaak van de klachten wordt opgespoord en weggenomen. Maar ook daarna zal er voor de ziekmakende oorzaak nog aandacht moeten blijven bestaan als we willen voorkomen dat de klachten later opnieuw de kop opsteken.

OMSCHRIJVING
Veel lichamelijke en psychische klachten worden tegenwoordig veroorzaakt door stress en langdurige geestelijke inspanning. Lichamelijk en geestelijk ontspannen lijkt voor veel mensen steeds moeilijker te verwezenlijken en we zien als gevolg daarvan ook een toenemend aantal patiënten met door spanningen veroorzaakte klachten. De kwaliteit van de behandeling van een patiënt, en de zekerheid dat de klachten daarna wegblijven, is dan ook voor een groot deel afhankelijk van het vermogen om zich te kunnen ontspannen.
 
Er zijn heel wat manieren om je te ontspannen, maar slechts enkele hiervan zijn in de praktijk goed toepasbaar. In de Basiscursus Ontspanningstechnieken leer je hoe patiënten zich door middel van autogene training, (zelf-)hypnose en yoga optimaal kunnen ontspannen. Deze ontspanningstechnieken kunnen zowel tijdens het spreekuur als door de patiënt thuis zelf worden toegepast. Doordat ze even simpel als doeltreffend zijn, vormen de in deze cursus toegepaste ontspanningstechnieken voor de patiënt geen enkele belasting. In veel gevallen zullen ze het genezingsproces dan ook ondersteunen en versnellen.
 
Meer informatie over deze cursus of een studieadvies? Klik hier >>>
 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

De oorzaken van het gespannen raken, het zich niet meer kunnen ontspannen en de gevolgen daarvan, de relatie tussen bepaalde ziekten, stress en het zich niet kunnen ontspannen, de waarde van ontspanning tijdens het genezingsproces en hoe een goede manier van ontspannen de terugkeer van ziekten en ongemakken kan voorkomen. De achtergronden en de geschiedenis van autogene training, hypnose, zelfhypnose en yoga, de technieken die hierbij kunnen worden toegepast en de wijzen waarop patiënten zich ook thuis zelf kunnen behandelen.

DEZE CURSUS VORMT EEN ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING TOT:

Opleiding Massage- en Ontspanning specialist

DETAILS

STUDIEDUUR
6 maanden
OMVANG
404 pagina's op A5-formaat
HUISWERK
inzenden per post of digitaal via internet
STUDIEBELASTING
bij 1 les per maand 4-5 uur per week

NIVEAU
mbo-niveau
CURSUSAANVANG
je kunt op elk gewenst moment met de cursus starten
VOOROPLEIDING
geen specifieke vooropleiding nodig
STUDIEMATERIAAL
het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
STUDIEVERKLARING
wordt kosteloos verstrekt na inzending van het huiswerk
EXAMEN
kan desgewenst worden afgelegd
ERKENNING
geaccrediteerd, erkend en aangeraden door de Stichting GezondZorg, KTNO en BATC
LESGELD
1 x € 360,00 ineens
6 x € 65,00 per maand

Nu met 45.00% Korting
t/m 30-04-2018

1 x € 198,00 ineens
6 x € 35,75 per maand