NIEUWSBRIEF 21 maart 2018  

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Investeren in de toekomst en in de gezondheid van jezelf en de gezondheid van anderen doe je met een studie van de SORAG.

- Nog maar 10 dagen 35 tot 50% voorjaarskorting op het lesgeld!!
- SORAG WEEK DEAL
- Natuurgeneeskunde voor dieren
- Gezondheid kort

NOG MAAR 10 DAGEN 35 TOT 50% VOORJAARSKORTING OP HET LESGELD!!

fotoMet het voorjaar in het vooruitzicht bieden wij je gedurende de hele maand maart de mogelijkheid je in te schrijven met een voorjaarskorting van tot wel 50% op het lesgeld van al onze opleidingen en cursussen. Je kunt dan meteen (in ieder geval binnen 3 maanden) met je studie beginnen, maar je kunt natuurlijk ook zelf je studietempo bepalen. Je hebt namelijk nog tot maximaal 3 jaar na ontvangst van de laatste les kosteloos recht op huiswerkcorrectie of het afleggen van een examen.

Wist je dat je met behulp van deze korting bijvoorbeeld de door de Stichting GezondZorg , KTNO, BATC, VBAG en de LVNG erkende cursus Kruidengeneeskunde kunt volgen voor slechts € 360,00 in plaats van € 720,00 en wanneer je per maand wil betalen, slechts € 32,50 (per les per maand) in plaats van € 65,00 betaald?

Of bijvoorbeeld de Opleiding Kruiden- en Voeding specialist voor slechts € 1344,20 in plaats van 2314,00 betaald en wanneer je per maand wil betalen, slechts € 54,50 (per 2 lessen per maand) in plaats van € 99,00 betaald. En natuurlijk betaal je bij ons zoals je al gewend bent geen inschrijfgeld!

Je kunt alles over ons onderwijs en de erkenning van onze opleidingen en cursussen lezen op het cursusoverzicht op onze website en het menu Erkenning /Accreditatie, maar ook de digitale studiegids downloaden.

Wacht niet te lang met inschrijven, want deze aanbiedingen gelden tot en met uiterlijk 31 maart 2018!


SORAG WEEKDEAL

fotoIedere week bieden wij een cursus aan waarvoor jij je met 50% korting in kunt schrijven. Deze weekdeal is alleen van toepassing in de week waarin de aanbieding gedaan wordt en op de cursus die op dat moment met deze korting aangeboden wordt.

De weekdeal van deze week is de cursus: Natuurgeneeskunde voor Dieren


Deze weekdeal loopt van 19 tot en met 25 maart 2018! Schrijf je daarom snel in om van deze leuke korting gebruik te kunnen maken.

Deze cursus maakt tevens deel uit van de Opleiding tot SORAG-Diergezondheid adviseur

Bezoek onze website en onze Facebook pagina regelmatig voor nog meer weekdeals.

NATUURGENEESKUNDE VOOR DIEREN

fotoMensen kunnen binnen de natuurgeneeskunde een uitgebreide keuze maken voor een bepaalde behandelvorm. Wat veel mensen niet weten is dat ook voor de behandeling van dieren een groot aantal therapievormen ter beschikking staat. De vraag naar deze therapieën stijgt de laatste jaren sterk, vooral wanneer het 'baasje' of 'vrouwtje' van het dier daar persoonlijk ook goede ervaringen mee heeft opgedaan.

Onze cursus Natuurgeneeskunde voor Dieren geeft je inzicht in de toepassingsmogelijkheden van een groot aantal therapievormen bij dieren. Een aantal hiervan kun je met het geleerde toepassen, maar andere therapieën vereisen een veel bredere opleiding dan we je in deze korte cursus kunnen bieden. Je bent dan echter wel op de hoogte welke behandelingen in specifieke gevallen wel of niet door andere gespecialiseerde therapeuten kunnen worden toegepast, zodat je op een verantwoorde wijze naar deze behandelaars kunt doorverwijzen.

De cursus Natuurgeneeskunde voor dieren is deze hele week de SORAG Weekdeal. Je kunt je om die reden deze hele week met 50% korting voor deze cursus inschrijven.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over deze cursus ? Ga dan naar de cursus informatiepagina op onze website.

GEZONDHEID KORT

ME-patiënten ten onrechte weggezet als aanstellers
Klachten van patiënten met ME/Chronisch Vermoeidheid Syndroom moeten serieus worden genomen door artsen. Ook is meer wetenschappelijk onderzoek nodig naar deze ernstige chronische ziekte, schrijft de Gezondheidsraad in een advies. Patiënten zien het rapport als erkenning. In Nederland zijn er vermoedelijk zo'n 30.000 tot 40.000 mensen met ME/CVS, voornamelijk vrouwen. Sommigen van hen liggen dag en nacht in bed. Over de ziekte en de behandeling ervan is weinig bekend. Daardoor wordt ME/CVS vaak gezien als een 'vermoeidheidsziekte', iets wat 'tussen de oren zit'. Mensen met de chronische ziekte strijden al jaren voor erkenning en een betere behandeling. ME-patiënten zijn vaak verplicht gedrags- of bewegingstherapie te volgen om aanspraak te maken op een uitkering of verzekeringsgeld. Maar mensen met de chronische ziekte vinden dat zulke behandelingen niet werken. Er is wetenschappelijk onderzoek nodig dat daarop wijst. De Gezondheidsraad schrijft dat patiënten zo goed mogelijk behandeld moeten worden, maar noemt gedragstherapie nog steeds als optie.
Bron: NOS

Twijfels over effectiviteit koolhydraatarm dieet
Het verlagen van koolhydraatinname, en dan vooral de inname van toegevoegde suikers voorkomt diabetes en overgewicht. Maar het is niet nodig om daarvoor een koolhydraatarm dieet te volgen, stelt professor Fred Brouns van de Universiteit Maastricht. Ten eerste is er onvoldoende betrouwbaar bewijs over de lange termijneffecten en de gezondheidsvoordelen van een koolhydraatarm dieet. ‘Er zijn op dit moment eigenlijk geen betrouwbare gegevens beschikbaar over de gezondheidsvoordelen van een zeer koolhydraatarm dieet op de lange termijn,' aldus Brouns. Verder geven studies naar de korte termijneffecten van het koolhydraatarm dieet zowel positieve als negatieve effecten aan. ‘Vooral de lage hoeveelheid vezels en het hoge vetgehalte van een koolhydraatarm dieet leidt tot ongunstige invloeden op de darmflora,' aldus Brouns. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat het niet uit maakt welk dieet er gevolgd wordt voor gewichtsafname. Zo zorgt elk dieet dat zich richt op een calorie-inname lager dan het caloriebehoefte van iemand voor een afname in gewicht. Wel kwam duidelijk naar voren dat de inname van toegevoegde suikers drastisch verlaagd moet worden.
Bron: VoedingNu

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Cursussen en Opleidingen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram