NIEUWSBRIEF 16 mei 2019  

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Studeren waar en wanneer jij dat wil doe je met een thuisstudie van de SORAG

- Nog 16 dagen Speciale vakantiegeldkorting
- Gratis online cursus van de maand: Gewichtsproblemen en Diabetes
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

NOG 16 DAGEN SPECIALE VAKANTIEGELDKORTING

fotoTot en met 31 mei ontvang je bij inschrijving voor een cursus, een opleiding of een Cursusvoordeelpakket 35 tot 50 % vakantiegeldkorting op het lesgeld.

- Op alle losse cursussen met een studieduur tot en met 12 maanden is een vakantiegeldkorting van maar liefst 45% van toepassing.

- Op alle losse cursussen met een studieduur van 13 maanden of meer is een vakantiegeldkorting van maar liefst 50% van toepassing.

- Op alle SORAG-Specialisten opleidingen is een vakantiegeldkorting van maar liefst 35% van toepassing.

- Op alle Cursusvoordeelpakketten is een vakantiegeldkorting van maar liefst 35% van toepassing.

Met deze vakantiegeldkorting bedraagt het lesgeld bij de inschrijving voor een cursus met een studieduur van 12 maanden zoals bijvoorbeeld de cursus Orthomoleculaire Voedingsleer bij betaling ineens geen € 720,00 maar slechts € 396,00. Wil je per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld geen € 68,00 maar slechts € 37,40 per maand.

Kies je ervoor om je voor een opleiding met een studieduur van 24 maanden in te schrijven dan bedraagt het lesgeld voor bijvoorbeeld de Opleiding tot SORAG-Kruiden- en Voeding Specialist bij betaling ineens geen € 2256,00 maar slechts € 1466,40. Wil je per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld geen € 100,00 maar slechts € 65,00 per maand.

Kies je ervoor om je voor een Cursusvoordeelpakket met een studieduur van 12 maanden zoals het voordeelpakket Voeding- en Kruidengeneeskunde in te schrijven, dan bedraagt het lesgeld bij betaling ineens geen € 1200,00 maar slechts € 780,00. Wil je het lesgeld per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld iedere maand slechts € 70,53 in plaats van € 108,50.

De actievoorwaarden van deze speciale vakantiegeldkorting zijn dat je uiterlijk 3 maanden na datum (uiterlijk 1augustus 2019) van inschrijving met de studie dient te starten.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Gewichtsproblemen en Diabetes"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Gewichtsproblemen en Diabetes downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Gewichtscoaching. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.

HEB Jij AL DEELGENOMEN AAN ONZE MAANDELIJKSE QUIZ??

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ter waarde van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Diabetes type II, dat ook wel ouderdomsdiabetes wordt genoemd, kan door verschillende oorzaken ontstaan. Welke oorzaken zijn dit?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Invriezen van filet americain moet ziekte voorkomen
Als filet americain wordt ingevroren, kan dat een infectie met toxoplasmose voorkomen. Dat leidt tot minder zieken, dus minder zorgkosten, kosten van speciaal onderwijs en kosten door verlies aan productiviteit. Dat staat in een onderzoek van het RIVM dat is gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Wie zeker wil zijn dat zijn filet americain geen ziekteverwekker bevat, kan die het beste thuis eerst invriezen.

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) noemt de zorgen over filet americain ongefundeerd en onnodig. 'De huidige berichtgeving over filet americain is totaal niet onderbouwd door concrete feiten. Er is geen aantoonbaar bewijs dat ziektegevallen linkt aan de consumptie van dit product. Het is ook niet nodig dat de consument dit product voor gebruik zelf nog invriest', aldus de organisatie. VNV wijst er ook op dat het al sinds jaar en dag bekend is dat er voor bepaalde groepen mensen risico's kunnen zitten aan de consumptie van onverhitte producten.
Bron: ANP

Bijna kwart Nederlanders kampt met klacht of aandoening van spijsverteringsstelsel
Bijna 1 op de 4 Nederlanders was in 2017 bekend bij de huisarts met maag-, darm- of leverproblemen. Het gaat om ruim 3,7 miljoen mensen, blijkt uit onderzoek van het RIVM in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting. Bijna 60% van de mensen met maag-, darm- en leverproblemen is vrouw en ruim 40% man. De problemen kunnen erg verschillen qua ernst. Ze kunnen redelijk onschuldig zijn, zoals infecties aan het maag- darmkanaal tot zeer ernstig. Voorbeelden daarvan zijn chronische ontstekingsziektes en kanker van een van de spijsverteringsorganen. Ook is er variatie in tijdsduur van de problemen: van een paar dagen tot meerdere jaren.

In 2017 ontvingen ruim 625.000 mensen in Nederland medisch specialistische zorg voor een maag-, darm- en leveraandoening. De meeste patiënten gingen naar de specialist in het ziekenhuis voor aandoeningen aan de dikke en dunne darm (zoals voor chronische darmontstekingsziekten als de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa), appendix en anus. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekende op basis van alleen demografische ontwikkelingen wat de verwachting voor 2030 is. Daaruit blijkt dat in 2030 10% meer mensen bij de huisarts bekend zal zijn met problemen aan maag, lever of darmen dan in 2017. Dit komt vooral door de vergrijzing. Het aantal gevallen van kanker van het spijsverteringsstelsel neemt op basis van deze berekening met 25% toe.
Bron: RIVM

Dit zegt je slaaphouding over jou
De één slaapt het best op zijn buik, de ander zweert bij slapen op zijn zij. Lees hier wat de betekenis is van enkele slaaphoudingen.

Foetushouding. Je ligt op je zij. Als een foetus in de baarmoeder probeer je in elkaar gedoken je romp en gezicht te beschermen. Ook al kom je op anderen soms kordaat over, van binnen ben je gevoelig, verlegen en onzeker. Voor jou geldt: ruwe bolster, blanke pit. Ben je ergens bang voor?

Semifoetale houding. De populairste slaaphouding: ongeveer 50 procent van de mensen slaapt op deze manier. Je ligt op je zij met je benen gedeeltelijk opgetrokken. De semi-foetale houding biedt warmte en bescherming, maar tegelijkertijd ook beweeglijkheid. Deze balans weerspiegelt je dagelijks functioneren. Je bent evenwichtig, zelfverzekerd, sociaal en emotioneel stabiel.

Koninklijk. Hierbij slaap je op je rug. Deze mensen zijn zeker, hebben veel  zelfvertrouwen  en een sterk karakter. Ze accepteren wat het leven hun brengt. Ze staan constant open om te ontvangen én te geven.

Zeester. Je ligt op je rug met je armen op het kussen. Deze slaaphouding geeft aan dat je een open kijk op de buitenwereld hebt. Je hebt in je hart plaats voor iedereen en luistert graag naar mensen. Je maakt gemakkelijk vrienden, maar wilt niet te veel in de belangstelling staan.
Bron: Gezondheidsnet.nl

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram