NIEUWSBRIEF 12 februari 2019

 

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram

Jouw kennis als therapeut bijspijkeren doe je met een thuisstudie van de SORAGOnze opleidingen

Waarom juist studeren bij SORAG?

Contact gegevens

- SORAG DINSDAGDEAL
- De hele maand februari tot wel 45% korting op het lesgeld!!
- Gratis online cursus van de maand: Aromatherapie voor Dieren
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

SORAG DINSDAGDEAL

foto Iedere dinsdag bieden wij jou een SORAG Dinsdagdeal aan waarvoor jij je met een korting van 50% op het lesgeld kunt inschrijven. Deze SORAG Dinsdagdeal is alleen geldig op de (dins)dag waarop deze wordt aangeboden.

De SORAG Dinsdagdeal van vandaag is de opleiding:

Natuurgeneeskunde voor Dieren

DE HELE MAAND FEBRUARI TOT WEL 45% KORTING OP HET LESGELD!!

fotoSchrijf je voor 1 maart 2019 met tot wel 45% korting op het lesgeld in voor een cursus of een opleiding en start per direct, per 1 maart, per 1 april of uiterlijk op 1 mei 2019 met je studie.

Met deze kortingsactie kun jij je bijvoorbeeld met 45% korting inschrijven voor onder andere de opleiding Aromatherapie maar bijvoorbeeld ook voor de opleiding Mindfulness (based cognitive therapy). Je betaald met deze actiekorting voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 480,00 maar slechts € 264,00. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 68,00 maar slechts € 37,40 per les, per maand.

Bekijk het opleidingen overzicht om te zien welke actiekorting er van toepassing is op de studie van jouw keuze.

Deze kortingsactie is geldig van 1 tot en met 28 februari 2019. Je dient om van deze actiekorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden na datum van inschrijving (uiterlijk 1mei 2019) met de studie te starten.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Aromatherapie voor Dieren"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Aromatherapie voor Dieren downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Natuurgeneeskunde voor Dieren. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.ONZE MAANDELIJKSE QUIZ

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Op welke manier kun je bij een dier aromatherapie toepassen?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Hoger energieverbruik bij kinderen en jongeren met loopproblemen
Veel kinderen en jongeren met loopproblemen hebben last van een verhoogd energieverbruik en verlaagde fitheid. Deze kinderen ervaren een hogere intensiteit van lopen wat de vermoeidheid na het lopen kan verklaren blijkt uitonderzoek van fysiotherapeut Eline Bolster. Met meer kennis over de oorzaken van de loopproblemen kan de behandeling verbeterd worden. Eline Bolster deed onderzoek naar de oorzaken van loopproblemen bij kinderen. Het blijkt dat 64% van de kinderen met loopproblemen een verhoogd energieverbruik heeft tijdens het lopen. Daarnaast heeft 72% een verlaagde fitheid. Op basis van deze gegevens is de relatieve belasting tijdens het lopen berekend, de intensiteit die het lopen heeft. Bij de kinderen met fysieke beperkingen lag de relatieve belasting rond de 55 tot 80%. Dit is een stuk hoger dan de relatieve belasting van normaal ontwikkelde kinderen, waar het rond de 40% ligt. Deze hoge relatieve belasting verklaart gedeeltelijk de vermoeidheid die deze kinderen ervaren na het lopen.

Kinderen met fysieke beperkingen komen vaak bij de revalidatiearts, omdat ze loopproblemen hebben. Ze worden bijvoorbeeld snel moe tijdens het lopen of ze kunnen niet zo ver lopen. Als we beter weten waardoor de loopproblemen worden veroorzaakt kunnen we de behandeling voor deze groep kinderen verbeteren. Het meten van het energieverbruik tijdens het lopen en de fitheid in de kliniek kan een beter beeld geven van de precieze loopproblemen. Vervolgonderzoek moet wel inzicht geven of de loopproblemen daadwerkelijk verminderen als deze kinderen minder energie verbruiken tijdens het lopen of wanneer ze fitter worden.
Bron: VUmc

Aantal Lyme-patiënten in twintig jaar verviervoudigd
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in 2017 27.000 nieuwe gevallen van de ziekte van Lyme geteld. Bij de vorige peiling, in 2014, kwamen er 25.000 slachtoffers bij. In de afgelopen twintig jaar is het aantal mensen dat Lyme opliep verviervoudigd, stelt het RIVM.

De ziekte van Lyme is een infectie die ontstaat door de Borreliabacterie op teken en gevolgen kan hebben voor zenuwweefsel, gewrichten, huid en hart. Jaarlijks worden circa 1,3 miljoen mensen gebeten, dus lang niet iedereen wordt ziek. Teken drinken graag menselijk bloed, dat ze bij voorkeur tot zich nemen via liezen, knieholtes, oksels, bilspleten, achter oren en rond haargrenzen. Heb je een teek, dan moet je hem er zo snel mogelijk uit zien te peuteren en de plek nog drie maanden goed in de gaten houden. Krijg je een ring- of vlekvormige uitslag of klachten, dan moet je naar de dokter.

De Lymevereniging, het Amsterdam UMC, het Radboudumc en het RIVM richtten in 2017 het Nederlands Lymeziekte-expertisecentrum (NLe) op voor onderzoek naar de ziekte. Men wil begrijpen waarom sommige volwassenen en kinderen klachten houden en anderen niet. Via www.tekenradar.nl kunnen mensen tijdens de hoogtijmaanden met tekenbeten en Lyme zich aanmelden voor het onderzoek, aldus RIVM-onderzoeker Kees van den Wijngaard. Daarmee laten ze meteen aan andere bezoekers van de site zien waar in Nederland op dit moment tekenbeten worden gemeld. Het RIVM is nog hard op zoek naar kinderen en volwassenen die onlangs de ziekte van Lyme hebben gekregen na een tekenbeet om dit belangrijke onderzoek af te kunnen ronden.
Bron: ANP

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram