NIEUWSBRIEF 17 september 2018  

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Thuis studeren bij SORAG doe je waar en wanneer jij dat wilt!

- Nog 14 dagen nazomerkorting op alle opleidingen en cursussen!
- SORAG WEEKDEAL
- Gezondheid kort

NOG 14 DAGEN NAZOMERKORTING OP ALLE OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN!

fotoHeb jij al gebruik gemaakt van onze nazomerkorting??

Nog niet? Wacht dan niet te lang want tot en met 30 september ontvang je bij inschrijving voor een cursus of opleiding tussen de 25 tot 45 % korting op het lesgeld.

Met deze vroegboekkorting bedraagt het lesgeld bij de inschrijving voor een cursus met een studieduur van 12 maanden zoals bijvoorbeeld de cursus Orthomoleculaire Voedingsleer bij betaling ineens geen € 720,00 maar slechts € 504,00. Wil je per maand betalen, dan bedraagt het lesgeld geen € 67,00 maar slechts € 46,90 per maand.

Tijdens deze kortingsactie kun jij je bijvoorbeeld met 35% nazomerkorting inschrijven voor de Opleiding tot SORAG-Natuurgeneeskunde specialist. Je betaalt met deze nazomerkorting voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 2726,00 maar slechts € 1771,90. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 99,00 maar slechts € 64,35 per maand.

Ben je geïnteresseerd in deze of één van onze andere opleidingen of cursussen bekijk dan ons opleidingen overzicht.

Deze nazomerkorting is geldig tot en met 30 september 2018. Je dient om van deze nazomerkorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden na datum van inschrijving met de studie te starten.


SORAG WEEKDEAL

fotoRegelmatig bieden wij een cursus aan waarvoor jij je met 50% korting in kunt schrijven. Deze weekdeal is alleen van toepassing in de week waarin de aanbieding gedaan wordt en op de cursus die op dat moment met deze korting aangeboden wordt.

De weekdeal van deze week is de cursus: Medische Basiskennis Honden en Katten


Deze weekdeal loopt van 17 tot en met 23 september 2018! Schrijf je daarom snel in om van deze leuke korting gebruik te kunnen maken.

Deze cursus maakt tevens deel uit van de opleiding tot SORAG-Diergezondheid adviseur

Bezoek onze website en onze Facebook pagina regelmatig voor nog meer weekdeals.

GEZONDHEID KORT

De voor- en nadelen van een ‘powernap' op het werk
De powernap, een hazenslaapje op het werk, wordt de laatste jaren steeds vaker geopperd als dé oplossing voor het scherp en gelukkig houden van werknemers. Toch blijkt uit recent onderzoek dat een dutje gedurende de werkdag nog steeds niet echt geaccepteerd is binnen het bedrijfsleven. Tijd voor een overzicht van de voor- en nadelen van de powernap op de werkvloer! Uit de resultaten van deze onderzoeken blijkt dat het doen van een dutje midden op de dag positieve effecten heeft op de werking van iemands alertheid en concentratie. Bedrijven die de powernap voor medewerkers mogelijk maken, zien het dutje vaak als een effectieve manier om slaap in te halen. Bijvoorbeeld voor werknemers die veel moeten reizen, of regelmatig tot laat na de gebruikelijke kantoortijden door moeten werken.

Toch zijn er ook nadelen, zoals de mogelijke verstoring van het nachtrustschema. Vooral voor degenen die kampen met een slaapstoornis wordt het doen van een powernap of middagdutje daarom vaak afgeraden. Bovendien is het bij het doen van een powernap om ‘gemiste slaap' in te halen een stuk moeilijker om de duur van het dutje kort te houden. Dit zorgt vaak voor sufheid bij het ontwaken en werkt bovendien verstoring van het nachtrustschema in de hand. Uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt tot slot dat slecht slapen het risico op mentale aandoeningen als angststoornissen, depressie en dementie, en op lichamelijke aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes aanzienlijk verhoogt.
Bron: diverse bronnen

Regelmatig intensief bewegen is voor het bevorderen van de gezondheid van kinderen belangrijker dan minder zitten
Deze conclusies trokken VUmc-onderzoekers Mai Chin A Paw en Teatske Altenburg in een nieuwe studie waarvoor zij gezondheidseffecten van beweeg- en zitgedrag bij ruim 450 Deense kinderen analyseerden. De kinderen waren gemiddeld 60 minuten per dag matig intensief actief en zaten gemiddeld 7 uur. De actievere kinderen hadden een kleinere middelomtrek en gunstigere bloedsuiker- en vetwaarden. Zitten had geen verband met de gezondheid van deze actieve groep kinderen. Ook maakte het niet uit of het zitten en bewegen af en toe plaatsvond of in periodes van ten minste 10 minuten achter elkaar.

Voor deze studie werden de kinderen een jaar gevolgd. Hun beweeg- en zitgedrag werd twee keer per week gemeten met behulp van beweegmeters. De gezondheid van de kinderen werd gemeten middels middelomtrek, bloeddruk en vet- en suikerspiegels in het bloed. Mai Chin A Paw stelt dat dagelijks matig intensief bewegen een positief effect heeft op de gezondheid van kinderen. De laatste jaren is er veel aandacht voor de mogelijk negatieve gezondheidseffecten van zitten. De Deense kinderen waren gemiddeld wel actiever dan Nederlandse kinderen.
Bron: VUmc

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram