NIEUWSBRIEF 16 april 2019

 

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram

Studeren waar en wanneer jij dat wil doe je met een thuisstudie van de SORAGOnze opleidingen

Waarom juist studeren bij SORAG?

Contact gegevens

- SORAG Dinsdagdeal: Medische Basiskennis Honden en Katten
- Nog 15 dagen tot wel 45% Lentevoordeel!
- Gratis online cursus van de maand: Blijf gezond: Haal goed adem!
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort


foto SORAG DINSDAGDEAL

Ook vandaag bieden wij jou weer een SORAG Dinsdagdeal aan waarvoor jij je met een korting van 50% op het lesgeld kunt inschrijven. Deze SORAG Dinsdagdeal is alleen geldig op de (dins)dag waarop deze wordt aangeboden.

De SORAG Dinsdagdeal van vandaag is de opleiding:

Medische Basiskennis Honden en Katten


NOG 15 DAGEN TOT WEL 45% LENTEVOORDEEL!

fotoStart de lente goed met een nieuwe studie van de SORAG en schrijf je gedurende de hele maand april met tot wel 45% Lentevoordeel op de studiekosten in voor de studie van jouw keuze!

Zo kun jij je bijvoorbeeld met  35% Lentevoordeel  inschrijven voor de opleiding  Aromatherapie. Je betaald met dit Lentevoordeel voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 480,00 maar slechts € 312,00. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 68,00 maar slechts € 44,20  per les per maand.

Bekijk het opleidingen overzicht om te zien hoeveel lentevoordeel er van toepassing is op de studie van jouw keuze.

Wacht niet te lang met inschrijven, want deze aanbiedingen gelden van 1 tot en met 30 april 2019! Je dient om van deze actiekorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden (uiterlijk 1 juni 2019) na datum van inschrijving met de studie te starten. Starten per direct, per 1 mei, per 1 juni of per 1 juni kan natuurlijk ook.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Blijf gezond: Haal goed adem!"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Blijf gezond: Haal goed adem! downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Ontspanningscoaching. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.


ONZE MAANDELIJKSE QUIZ

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Hyperventilatie is een syndroom, een verzameling klachten die veroorzaakt wordt door meerdere factoren. Is daarbij ook psychische stress aanwezig?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

GAMEN VERHOOGD DE INTELLIGENTIE
Uit het onderzoek van Dr. Karin Fikkers van de Universiteit van Utrecht blijkt dat gamen een positief effect heeft op de fluïde intelligentie. Daarmee wordt de mogelijkheid om problemen op te lossen, verbanden te leggen en logisch na te denken bedoeld. Dat is precies wat een gamer dagelijks doet.

De fluïde intelligentie is juist in deze tijd erg belangrijk. Kennis vormt nog altijd een belangrijke basis voor onze ontwikkeling, maar dankzij de fluïde intelligentie kunnen mensen goed anticiperen op alle nieuwe problemen waar we in de huidige, moderne samenleving aan bloot worden gesteld.
Bron: Universiteit Utrecht

VEEL KLACHTEN VERWACHT DOOR BERKEN- EN GRASPOLLEN
Mensen met een berkenpollenallergie kunnen komende tijd veel klachten verwachten. Dit melden Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medische Centrum LUMC. Het berkenpollenseizoen piekt momenteel. Hierdoor neemt de hoeveelheid pollen in de lucht deze week flink toe. De kans op hooikoorts door berkenpollen is dan ook groot. Uit pollentellingen van het LUMC van afgelopen week blijkt dat het berkenpollenseizoen volop is begonnen.

Het graspollenseizoen start normaal gesproken in mei. Mensen die alleen allergisch zijn voor graspollen kunnen nu nog ongestoord genieten van fraaie lentedagen. Op basis van de huidige temperatuurverwachtingen wordt de start van het graspollenseizoen begin mei verwacht. 

Normaal gesproken komen eind april of begin mei de eerste grassen tot bloei. De start van het graspollenseizoen is afhankelijk van het temperatuurverloop in april. Tijdens zonnige en warme perioden zal het gras flink groeien, maar ook is het belangrijk dat er zo nu en dan wat regen valt. Droogte kan een remmend effect hebben op de bloei van grassen. Doordat gras ondiep wortelt, verdroogt het snel.  De piek van het graspollenseizoen valt gemiddeld genomen eind mei en in juni. De pollen van grassen zijn zeer sterk allergeen en veroorzaken elk jaar bij een paar miljoen Nederlanders klachten.
Bron: LUMC

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN DE ZIEKTE VAN LYME?
Van alle teken in Nederland is 25 tot 30% drager van de Borrelia bacterie. Ieder jaar raken ongeveer 25.000 Nederlanders besmet met de ziekte van Lyme. In een vroeg stadium is deze ziekte te behandelen met antibiotica. Maar het kan ook chronische klachten veroorzaken. De tweede fase van de ziekte van Lyme ontstaat na een aantal maanden nadat iemand is gebeten. Klachten die je kunt hebben zijn: gewrichtspijn, hartklachten, zenuwpijn, koorts, moeheid en/of dubbelzien. In de derde fase is de ziekte van Lyme chronisch geworden. In de fase kan iemand last hebben van pijn in de gewrichten en spieren, constante hoofdpijn, geheugenverlies, een stijve nek, plotselinge doofheid en slaapproblemen. Een ander opvallend aspect is dat in deze fase de huid op je armen en benen opgezwollen en warm kan worden. Ook kan de kleur van je huid wat paars worden.

Wanneer een teek niet of niet voldoende is behandeld, kom je in het chronische stadium. Chronische Lyme vergt een grondige aanpak, waarbij het belangrijk is het immuunsysteem zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Zodra de diagnose is gesteld zal er ook gestart worden met antibiotica. Hoe eerder met deze behandeling gestart wordt, des te beter zal deze aanslaan. In een laat stadium kunnen mensen klachten houden na behandeling. Dit kan ook het geval zijn als de Borrelia bacterie niet meer aanwezig is. Dit noemt men ook wel het post-Lymeziektesyndroom. De ziekte van Lyme zal nooit helemaal uit je lichaam verdwijnen.

Draag tijdens een wandeling altijd een lange broek en stop je broekspijpen in je sokken. Draag een shirt met lange mouwen, bij voorkeur in lichte kleuren. Hierdoor zul je een teek sneller zien. Het is verstandig wanneer kleine kinderen een petje op het hoofd dragen om zich te beschermen. Voor extra bescherming kun je je insmeren met een insectenwerend middel met DEET. Voor volwassen mag er maximaal 50% DEET in het product zitten en voor kinderen is dat maximaal 20%. Bij speciale outdoorwinkels kun je geïmpregneerde kleding kopen. Deze zijn met insectenwerende middelen behandeld en geven zo een extra bescherming. Zorg verder dat wanneer je de natuur in gaat je een tekentang bij de hand hebt. Controleer bij thuiskomt op eventuele teken bij je haarlijn, bilnaad, oksel, knieholte, lies, oren, op de voeten en tussen de tenen.
Bron: Dokter.nl

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram