NIEUWSBRIEF 4 december 2018

 

Volg ons ook via FacebookLinkedinInstagram


Studeren tijdens de donkere dagen van het najaar doe je met een thuisstudie van SORAGOnze opleidingen

Waarom juist studeren bij SORAG?

Contact gegevens

- 35 tot 50% Eindejaarskorting
- Studiekosten aftrekken voor de inkomstenbelasting
- Curus Top-Tien van de maand november
- Gratis online cursus "Voeding voor kind en aanstaande moeder"
- Onze maandelijkse Quiz
- Gezondheid kort

foto35 TOT 50% EINDEJAARSKORTING OP HET LESGELD!!

Schrijf je voor 31 december 2018 met 35 tot 50% eindejaarskorting op het lesgeld voor een cursus of een opleiding in en neem de gemaakte studiekosten over het boekingsjaar 2018 mee bij het doen van de belastingaangifte. Bereken je belastingvoordeel.

Met deze kortingsactie kun jij je bijvoorbeeld met 50% eindejaarskorting inschrijven voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie. Je betaalt met deze eindejaarskorting voor deze opleiding bij betaling ineens geen € 720,00 maar slechts € 360,00. Wil je per maand betalen dan betaal je geen € 67,00 maar slechts € 33,50 per les per maand.

Bekijk het opleidingen overzicht om te zien welke najaarskorting er van toepassing is op de studie van jouw keuze.

Deze eindejaarskorting is geldig van 1 tot en met 31 december 2018. Je dient om van deze eindejaarskorting gebruik te kunnen maken uiterlijk 3 maanden (uiterlijk op 1 maart 2019) na datum van inschrijving met de studie te starten. Eerder starten mag naturlijk ook.

fotoSTUDIEKOSTEN AFTREKKEN VOOR DE INKOMSTENBELASTING

Bij de SORAG betaal je nog steeds geen inschrijfgeld en kun je het lesgeld voor een groot deel van de inkomstenbelasting aftrekken. Hoeveel dat is kun je zelf berekenen op onze website.

Wanneer je je vóór 31 december 2018 inschrijft en vóór die datum het lesgeld betaald hebt kun je het lesgeld nog aftrekken over je inkomen van 2018!

fotoTOP-TIEN VAN DE MEEST POPULAIRE STUDIES

Elke maand stellen we aan de hand van het aantal inschrijvingen die we hebben ontvangen een cursus Top-Tien van meest populaire cursussen en Specialisten Opleidingen samen.

Onze meest populaire cursussen op dit moment

> Kruidengeneeskunde
> Traumacoaching
> Spirituele Ontwikkeling
> Orthomoleculaire Voedingsleer
> Aromatherapie

Onze meest populaire Specialisten Opleidingen op dit moment

> Orthomoleculair Voeding specialist
> Gezondheid specialist
> Kruiden- en Voeding specialist
> Natuurgeneeskunde specialist
> Personal Coaching Specialist

Klik voor prijzen en de meest actuele kortingen op de bovenstaande link van jouw keuze.


ONLINE-CURSUS GRATIS ONLINE CURSUS "Voeding voor kind en aanstaande moeder"

Iedere maand kun je via onze website een gratis online minicursus downloaden.

Deze maand kun je de gratis online minicursus Voeding voor kind en aanstaande moeder downloaden. Deze gratis online cursus vormt een goede aanvulling op andere cursussen van de SORAG.

Deze minicursus is gebaseerd op de SORAG cursus Voedingsleer. Ga voor meer informatie over deze cursus naar de cursus informatiepagina op onze website.


HEB Jij AL DEELGENOMEN AAN ONZE MAANDELIJKSE QUIZ??

QUIZElke maand verloten wij onder de deelnemers aan deze quiz een waardebon ten bedrage van € 100,00. Daarmee kun je binnen drie maanden na ontvangst een cursus volgen of (wanneer de cursusprijs hoger is) daarop een korting van € 100,00 ontvangen.

De quizvraag van deze maand is:

Werken de hersenen van linkshandigen anders dan die van rechtshandigen?

Klik hier voor deelname aan de quiz.

GEZONDHEID KORT

Vitamine D-suppletie vermindert kans op luchtweginfecties
Extra inname van vitamine D kan een verkoudheid en luchtweginfectie buiten de deur houden. Dit blijkt uit een grootschalige analyse van bestaande onderzoeken. Er werden vijfentwintig studies met in totaal 11.000 proefpersonen (van jonge kinderen tot bejaarden) onder de loep genomen. In de studie werd vitamine D aangevuld met doses die varieerden van 300 I.E. tot 4.000 I.E. per dag tot bijvoorbeeld een wekelijkse dosis van 10.000 I.E. De suppletieduur bedroeg twee maanden tot een jaar.

Hoewel niet in alle afzonderlijke onderzoeken een afname van luchtweginfecties werd aangetoond, liet analyse van de gezamenlijke resultaten een duidelijk lager risico van luchtweginfecties zien onder invloed van suppletie met vitamine D. De wetenschappers zagen dat vooral personen met een lage vitamine D-status (minder dan 25 nmol/l) baat hadden bij suppletie. Deze personen hadden met maar liefst 70% significant minder kans op een verkoudheid of luchtweginfectie met extra inname van de vitamine D. Hierbij was het wel van belang dat ze het supplement regelmatig (dagelijks of wekelijks) innamen. Personen met een hogere vitamine D-spiegel (meer dan 25 nmol/l) konden met 25% significant de kans op een luchtweginfectie verminderen. Er werden geen bijwerkingen gemeld door de proefpersonen.
Bron: Ortho.nl

Nieuwe wet tegen te veel vitamine B6
In voedingssupplementen mag vanaf 1 oktober 2018 niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag zitten. Een teveel aan vitamine B6 kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Bijwerkingencentrum Lareb krijgen regelmatig meldingen over gezondheidsklachten die verband houden met het gebruik van supplementen met veel vitamine B6 meldt  het Voedingscentrum. Daarom staat vanaf nu in de Warenwet dat in supplementen niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag mag zitten. Dit niveau is gebaseerd op de maximaal veilige bovengrens voor  vitamine B6, waarbij rekening is gehouden dat ook een deel van vitamine B6 uit de voeding komt. Supplementen met een hogere dosering die nu nog in de winkel liggen, mogen nog worden verkocht totdat de voorraad op is. Ook online worden soms supplementen verkocht waarin te veel vitamine B6 zit. Kijk dus altijd goed op de verpakking en neem geen supplementen met meer dan 21 milligram per dag.

Als je lange tijd te veel vitamine B6 per dag binnenkrijgt, dan kun je perifere neuropathie krijgen, een aandoening aan het zenuwstelsel, waardoor gevoelloosheid, tintelingen of ernstige zenuwpijn in de handen en voeten kan ontstaan. Het is niet mogelijk om een teveel aan vitamine B6 binnen te krijgen met de normale voeding. Dit kan alleen gebeuren als je te veel vitaminesupplementen gebruikt of vitaminesupplementen met hoge gehaltes aan vitamine B6.
Bron: Gezondheidsnet / Lareb Bijwerkingencentrum

COLOFON

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van

SORAG Opleidingen en Cursussen
Beukstraat 55
6181 KV Elsloo Lb.
Tel. 077-3076600
secretariaat@sorag.nl

Copyright www.sorag.nl
Volg ons ook via
FacebookLinkedinInstagram